Lammaskebab jugurttikastikkeella
Herkullinen lammaskebab vie kielen mennessään. Makuja-kokki Veera Rusasen resepti on lisäksi kevyt ja yksinkertainen valmistaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g lammasjauhelihaa
- 2 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- puoli ruukkua korianteria
- 0,5 tl rikottuja korianterinsiemeniä
- 1 tl jeeraa
- 1 tl chilijauhetta
- 1 kananmuna
- puisia varrastikkuja
Jugurttikastike
- 4 dl paksua luonnonjugurttia
- suolaa
- mustapippuria
- 1 ruukku minttua
Valmistusohje
Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.
Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman hienoksi silpuksi. Hienonna myös kuorittu valkosipulinkynsi tai purista se.
Silppua korianterinlehdet. Sekoita sipulit jauhelihaan. Lisää korianteri, kuivat mausteet ja kananmuna. Sekoita kebabmassa käsin tasaiseksi.
Muotoile massasta pötköjä varrastikkujen ympärille. Paista kebabit kypsiksi kuumalla pannulla tai 175-asteisessa uunissa.
Tarjoile kebabit hummuksen ja jugurttikastikkeen kanssa. Hummuksen reseptin löydät
Nämä kebabit onnistuvat myös grillissä tai parillapannulla.
Mausta jugurtti suolalla, mustapippurilla ja revityillä mintunlehdillä. Säästä muutama mintunlehti koristeluun.
Jugurttikastike sopii hyvin dipiksi vihanneksille ja lihapullille. Erityisen hyvin se sopii lisukkeeksi lammasruoille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan