Lammaskebab jugurttikastikkeella

Herkullinen lammaskebab vie kielen mennessään. Makuja-kokki Veera Rusasen resepti on lisäksi kevyt ja yksinkertainen valmistaa.

Ainekset

  • 500 g lammasjauhelihaa
  • 2 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puoli ruukkua korianteria
  • 0,5 tl rikottuja korianterinsiemeniä
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 kananmuna
  • puisia varrastikkuja

Jugurttikastike

  • 4 dl paksua luonnonjugurttia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 ruukku minttua

Valmistusohje

Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.

Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman hienoksi silpuksi. Hienonna myös kuorittu valkosipulinkynsi tai purista se.

Silppua korianterinlehdet. Sekoita sipulit jauhelihaan. Lisää korianteri, kuivat mausteet ja kananmuna. Sekoita kebabmassa käsin tasaiseksi.

Muotoile massasta pötköjä varrastikkujen ympärille. Paista kebabit kypsiksi kuumalla pannulla tai 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile kebabit hummuksen ja jugurttikastikkeen kanssa. Hummuksen reseptin löydät

Nämä kebabit onnistuvat myös grillissä tai parillapannulla.

Mausta jugurtti suolalla, mustapippurilla ja revityillä mintunlehdillä. Säästä muutama mintunlehti koristeluun.

Jugurttikastike sopii hyvin dipiksi vihanneksille ja lihapullille. Erityisen hyvin se sopii lisukkeeksi lammasruoille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.