Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaskebab jugurttikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen lammaskebab vie kielen mennessään. Makuja-kokki Veera Rusasen resepti on lisäksi kevyt ja yksinkertainen valmistaa.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 500 g lammasjauhelihaa
  • 2 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puoli ruukkua korianteria
  • 0,5 tl rikottuja korianterinsiemeniä
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 kananmuna
  • puisia varrastikkuja

Jugurttikastike

  • 4 dl paksua luonnonjugurttia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 ruukku minttua

Valmistusohje

Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.

Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman hienoksi silpuksi. Hienonna myös kuorittu valkosipulinkynsi tai purista se.

Silppua korianterinlehdet. Sekoita sipulit jauhelihaan. Lisää korianteri, kuivat mausteet ja kananmuna. Sekoita kebabmassa käsin tasaiseksi.

Muotoile massasta pötköjä varrastikkujen ympärille. Paista kebabit kypsiksi kuumalla pannulla tai 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile kebabit hummuksen ja jugurttikastikkeen kanssa. Hummuksen reseptin löydät

Nämä kebabit onnistuvat myös grillissä tai parillapannulla.

Mausta jugurtti suolalla, mustapippurilla ja revityillä mintunlehdillä. Säästä muutama mintunlehti koristeluun.

Jugurttikastike sopii hyvin dipiksi vihanneksille ja lihapullille. Erityisen hyvin se sopii lisukkeeksi lammasruoille.

Lisää aiheesta:

Kebab ja tomaattikastikeNaudanlihaa ja nuudeleitaLok LakJyväpastalla täytetyt tomaatit vuohenjuustosydäminJugurttia ja munakoisoaKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
LammasvartaatKevytMakujaGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat
  • 30.5.14:48
    Lammasta

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 20.04.201606:00
    Lammasta

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kebabvartaat