Lammas-kaalikeitto
Makuja-kokki Maija Silvennoisen lammas-kaalikeitossa lampaanpaistin voi korvata myös lampaan muilla osilla, kunhan ne ovat hyvin raakakypsyneitä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 rkl öljyä
- 400g mureaa lampaanpaistia kuutioina (tai muuta lampaan osaa hyvin raakakypsyneenä)
- 1 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 sipulia
- 1 l kaalia suikaleina
- 4 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 pieni lanttu
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa
- 10 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- n. 2 l vettä
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Ruskista lihat paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja mausta ne suolalla.
Pane öljy keittokattilaan ja kuullota siinä ensin hienonnetut valkosipulit ja sipulit. Lisää kuutioidut kasvikset ja kuullota. Mausta kasvikset suolalla. Sekoita joukkoon ruskistetut lihakuutiot.
Lisää vesi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti, kunnes lihat ja kasvikset ovat kypsiä.
Sekoita persilja joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Tilaa Makuja-reseptit RSS-feedinä. Klikkaa osoitteeseen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje