Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylmäsavulohi-katkarapupasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kylmäsavulohi-katkarapupasta on suomalaisten pastaruokien ehdoton kuningas! Voit valmistaa pastan itse pastakoneella Sami Garamin tapaan.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g katkarapuja
  • 2 tomaattia
  • 3 rkl rapuliemitiivistettä
  • tilkka öljyä
  • kypsää kotitekoista pastaa
  • 40 g sinihomejuustoa

Kotitekoinen pasta

  • 2-3 kananmunaa
  • 5 dl durumvehnäjauhoja
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Kastike: Sulata katkaravut ja suikaloi kylmäsavulohi. Kuutioi tomaatit ja kuullota niitä öljyssä. Mausta rapuliemitiivisteellä ja sekoita kypsä, kuuma pasta joukkoon. Raasta pastan päälle lopuksi sinihomejuustoa.

Itse tehty pasta: Vaivaa ainekset kiinteäksi taikinaksi ja pakkaa se kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa vartista puoleen tuntiin ja kauli se ohueksi pastakoneen avulla. Keitä runsaassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Keittoaika on pastan paksuudesta riippuen puolesta minuutista pariin.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen cacio e pepeKoronapasta – Outin neljän raaka-aineen hittipasta on muutamassa minuutissa uunivalmisSardiini-tomaattipastaMaissi-kurpitsapastaPastaa ja Créme Ninon -keittoaPasta carbonara
LohipastaKevytKananmunatonLaktoositonTop 20 pastatsemperpastatVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohipasta
  • 08.04.202213:53
    Pasta

    Harri Syrjäsen pinaattinen lohipasta

  • 01.10.202113:04
    Pasta

    Harri Syrjäsen lohi-avokadopasta

  • 19.04.202112:23
    Harri Syrjänen

    Lohipasta – Harri Syrjäsen savulohipasta

  • 17.11.201707:28
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen currylla maustettu savulohipasta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kylmäsavulohi-katkarapupasta