Kylmäsavulohi-katkarapupasta

Kylmäsavulohi-katkarapupasta on suomalaisten pastaruokien ehdoton kuningas! Voit valmistaa pastan itse pastakoneella Sami Garamin tapaan.

Ainekset

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g katkarapuja
  • 2 tomaattia
  • 3 rkl rapuliemitiivistettä
  • tilkka öljyä
  • kypsää kotitekoista pastaa
  • 40 g sinihomejuustoa

Kotitekoinen pasta

  • 2-3 kananmunaa
  • 5 dl durumvehnäjauhoja
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Kastike: Sulata katkaravut ja suikaloi kylmäsavulohi. Kuutioi tomaatit ja kuullota niitä öljyssä. Mausta rapuliemitiivisteellä ja sekoita kypsä, kuuma pasta joukkoon. Raasta pastan päälle lopuksi sinihomejuustoa.

Itse tehty pasta: Vaivaa ainekset kiinteäksi taikinaksi ja pakkaa se kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa vartista puoleen tuntiin ja kauli se ohueksi pastakoneen avulla. Keitä runsaassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Keittoaika on pastan paksuudesta riippuen puolesta minuutista pariin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja