Kylmäsavu- ja graavilohitartar lohenmädin kera

Neljälle

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g graavilohta
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl rouhittuja roseepippureita
  • ½ tl suolaa
  • 100 g lohenmätiä

Tarjoiluun

  • 4 salaatinlehteä
  • 4 sitruunalohkoa
  • 4 tillinoksaa
  • ruohosipulia
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista kaikki ruskeat osat lohesta ja kuutioi lohi hienosti. Hienonna tilli. Sekoita ranskankerma ja sinappi, mausta suolalla ja roseepippurilla, lisää tilli. Ota hieman mätiä sivuun koristelua varten, kääntele ranskankermaseokseen pienet lohikuutiot ja loput mädistä.

2. Asettele salaatinlehdet neljälle lautaselle. Laita tartaria pienen pihvin tavoin joka lautaselle, koristele mädillä.

3. Jauha reilusti valkopippuria annosten päälle ja koristele ruohosipulilla, tillillä ja sitruunalohkolla. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!