Kylmäsavu- ja graavilohitartar lohenmädin kera

Neljälle

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g graavilohta
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl rouhittuja roseepippureita
  • ½ tl suolaa
  • 100 g lohenmätiä

Tarjoiluun

  • 4 salaatinlehteä
  • 4 sitruunalohkoa
  • 4 tillinoksaa
  • ruohosipulia
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista kaikki ruskeat osat lohesta ja kuutioi lohi hienosti. Hienonna tilli. Sekoita ranskankerma ja sinappi, mausta suolalla ja roseepippurilla, lisää tilli. Ota hieman mätiä sivuun koristelua varten, kääntele ranskankermaseokseen pienet lohikuutiot ja loput mädistä.

2. Asettele salaatinlehdet neljälle lautaselle. Laita tartaria pienen pihvin tavoin joka lautaselle, koristele mädillä.

3. Jauha reilusti valkopippuria annosten päälle ja koristele ruohosipulilla, tillillä ja sitruunalohkolla. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja