Kylmää kassleria pinjansiemen-basilikakastikkeessa

Kassler on mukavaa ja maistuvaa ruokaa. Lihaan saa vaihtelua erilaisin lisukkein, esimerkiksi tällä kastikkeella. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera. Jos poistat kasslerista näkyvän rasvan, ateria on erittäin kevyt.

Neljälle

  • 600 g paistettua kassleria

Kastike

  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 dl ruokakermaa
  • 4 dl lihalientä
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • 1 dl hienonnettua, tuoretta basilikaa
  • hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl hienonnettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli, paista se voissa, lisää jauhot, sekoita ja lisää lihaliemi ja kerma vähän kerrallaan. Lisää sitruuna, persilja, basilika ja pinjansiemenet. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Viipaloi kassler ohuesti ja asettele viipaleet tarjoiluvadille, tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.