Kylmä mansikka-raparperikeitto
Tämä yksinkertainen keitto on hieno päätös kesäiselle aterialle. Se, joka halua muuntelua voi vaihtaa mansikat muihin marjoihin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 raparperin varsi
- 10 mansikkaa
Sokeriliemi
- 5 dl vettä
- 2 ½ dl sokeria
- 2 g sitruunankuorisuikaleita
Valmistusohje
1. Pese sitruuna hyvin ja suikaloi kuori. Kiehauta vesi, sokeri ja kuorisuikaleet. Anna kiehua 3 minuuttia kirkkaaksi liemeksi. Siivilöi kuorisuikaleet pois.
2. Kuori ja leikkaa raparperi tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Laita raparperitikut ja mansikat kuumaan liemeen.
3. Anna keiton jäähtyä ja pane se sitten kylmään. Tarjoile keitto kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka