Kylmä mansikka-raparperikeitto

Tämä yksinkertainen keitto on hieno päätös kesäiselle aterialle. Se, joka halua muuntelua voi vaihtaa mansikat muihin marjoihin.

Neljälle

  • 1 raparperin varsi
  • 10 mansikkaa

Sokeriliemi

  • 5 dl vettä
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 g sitruunankuorisuikaleita

Valmistusohje

1. Pese sitruuna hyvin ja suikaloi kuori. Kiehauta vesi, sokeri ja kuorisuikaleet. Anna kiehua 3 minuuttia kirkkaaksi liemeksi. Siivilöi kuorisuikaleet pois.

2. Kuori ja leikkaa raparperi tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Laita raparperitikut ja mansikat kuumaan liemeen.

3. Anna keiton jäähtyä ja pane se sitten kylmään. Tarjoile keitto kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.