Kylmä mansikka-raparperikeitto
Julkaistu
Tämä yksinkertainen keitto on hieno päätös kesäiselle aterialle. Se, joka halua muuntelua voi vaihtaa mansikat muihin marjoihin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 raparperin varsi
- 10 mansikkaa
Sokeriliemi
- 5 dl vettä
- 2 ½ dl sokeria
- 2 g sitruunankuorisuikaleita
Valmistusohje
1. Pese sitruuna hyvin ja suikaloi kuori. Kiehauta vesi, sokeri ja kuorisuikaleet. Anna kiehua 3 minuuttia kirkkaaksi liemeksi. Siivilöi kuorisuikaleet pois.
2. Kuori ja leikkaa raparperi tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Laita raparperitikut ja mansikat kuumaan liemeen.
3. Anna keiton jäähtyä ja pane se sitten kylmään. Tarjoile keitto kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan