Kylmä kurkku-minttujogurttikastike
Mieti, raikas jogurttikastike on kuin kotonaan vahvojen ruokien kanssa. Se soveltuu erinomaisesti myös dippikastikkeeksi. Paahdetut juustokuminan siemenet antavat sille ominaisen maun. Tämä resepti on peräisin Intiasta, jossa mausteet paahdetaan usein tällä tavoin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- ½ tl juustokuminan siemeniä
- 6 cl maustamatonta jogurttia
- n. 15 cm kurkkua
- 1 nippu tuoretta minttua
- 2 tomaattia (voidaan jättää pois)
- 1/4 tl punaista chilipippuria
- 1 tl suolaa tai maun mukaan vastarouhittua maustepippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna valurautainen paistinpannu erittäin kuumaksi. Kaada juustokuminan siemenet pannulle ja paahda niitä sekoittaen 15-20 sekuntia. Kaada siemenet pannulta huhmareeseen ja rouhi.
2. Leikkaa kuorimaton kurkku viipaleiksi tai ohuiksi puikoiksi. Hienonna mintunlehdet kahdeksi ruokalusikalliseksi. Jos käytät tomaatteja, leikkaa ne paloiksi.
3. Vatkaa jogurttia kevyesti, jotta siitä tulee kuohkeaa. sekoita muut ainekset joukkoon. Peitä astia ja anna seistä hetken viileässä, että mauilla on aikaa sekoittua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti