Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylmä, keitetty kesälohi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Kymmenelle

  • 1 ½ kg ruodotonta lohifileetä nahan kanssa
  • 1 l vettä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 pieni porkkana
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 3 rkl suolaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 6-8 tillinoksaa
  • 1 sitruunalohko
  • 4 liivatelehteä

Koristeluun

  • kovaksi keitettyjä kananmunalohkoja
  • sitruunaa
  • tillinoksia
  • retiisejä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Mittaa kuinka paljon vettä tarvitset liemeen ja sekoita vesi, viinietikka, suola ja sokeri kattilassa. Lisää valkopippurit, laakerinlehti ja tillinoksat, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Huuhdo liivatelehdet vedellä. Voitele kalapadan ritilä tai voipaperiarkki ja aseta padan pohjalle. Laita lohifilee pataan nahkapuoli alaspäin, siivilöi päälle niin paljon lientä, että kala peittyy ja kuumenna hiljaa kiehuvaksi ilman kantta, kuori pois vaahto huolellisesti. Ota kattila liedeltä heti kun liemi alkaa poreilla ja laita huuhdellut liivatelehdet mukaan. Anna jäähtyä.

3. Tarjoile lohi kylmänä salaatin ja vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Loheneviä punaviinietikassaKoketorsk - turskaa norjalaiseen tapaanKylmää, keitettyä lohta hyytelössäKeitettyä lohtaKeitetty lohi kurkkupeitteelläUunissa keitetty kirjolohi
Keitetty lohiGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Keitä lohi niin ahtaassa padassa kuin mahdollista, mielellään kalapadassa. Liemen tulee peittää kala vain juuri ja juuri. Liivatteen ansiosta lohesta tulee kauniisti hyytelöity. Tarjoile kylmän kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmä, keitetty kesälohi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitettyä lohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohileike purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta