Kuulas graavisilakka
Julkaistu
Kaksi graavauskertaa saa silakan maistumaan poikkeuksellisen hyvältä. Toinen liemi muuttuu yksinkertaisemmaksi, jos ruohosipuli tai tilli jätetään kokonaan pois.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 annosta
1. liemi
- 1 kg tuoreita silakoita
- 5 dl vettä
- 3/4 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl suolaa
2. liemi
- 3 litraa vettä
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl sokeria
- 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 3 rkl hienonnettua purjoa
- 1/4 tl rouhittua valkopippuria
- 1 rkl ruokaöljyä
Valmistusohje
1. Perkaa silakat, poista selkäruoto ja huuhtele ja poista nahka.
2. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola. Anna silakkafileiden maustua liemessä yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa