Mainos
Mainos

Kaksi graavauskertaa saa silakan maistumaan poikkeuksellisen hyvältä. Toinen liemi muuttuu yksinkertaisemmaksi, jos ruohosipuli tai tilli jätetään kokonaan pois.

4 annosta

1. liemi

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 5 dl vettä
  • 3/4 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa

2. liemi

  • 3 litraa vettä
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 3 rkl hienonnettua purjoa
  • 1/4 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 rkl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Perkaa silakat, poista selkäruoto ja huuhtele ja poista nahka.

2. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola. Anna silakkafileiden maustua liemessä yön yli.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.