Kuulas graavisilakka
Julkaistu
Kaksi graavauskertaa saa silakan maistumaan poikkeuksellisen hyvältä. Toinen liemi muuttuu yksinkertaisemmaksi, jos ruohosipuli tai tilli jätetään kokonaan pois.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 annosta
1. liemi
- 1 kg tuoreita silakoita
- 5 dl vettä
- 3/4 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl suolaa
2. liemi
- 3 litraa vettä
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl sokeria
- 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 3 rkl hienonnettua purjoa
- 1/4 tl rouhittua valkopippuria
- 1 rkl ruokaöljyä
Valmistusohje
1. Perkaa silakat, poista selkäruoto ja huuhtele ja poista nahka.
2. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola. Anna silakkafileiden maustua liemessä yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti