Kuulas graavisilakka

Kaksi graavauskertaa saa silakan maistumaan poikkeuksellisen hyvältä. Toinen liemi muuttuu yksinkertaisemmaksi, jos ruohosipuli tai tilli jätetään kokonaan pois.

Ainekset

  • 4 annosta

1. liemi

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 5 dl vettä
  • 3/4 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa

2. liemi

  • 3 litraa vettä
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 3 rkl hienonnettua purjoa
  • 1/4 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 rkl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Perkaa silakat, poista selkäruoto ja huuhtele ja poista nahka.

2. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola. Anna silakkafileiden maustua liemessä yön yli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!