Kurkkuinen gazpacho
Yllätä ystäväsi valmistamalla maukas gazpacho. Kylmä keitto paranee, kun jätät sen maustumaan jääkaappiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 tomaattia
- 1 kurkku
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- tuoretta basilikaa
- 3 dl tomaattimehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- tabascoa
Valmistusohje
Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja paloittele kurkku, paprika, sipulit sekä basilika. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja kaada joukkoon tomaatinmehu sekä öljy ja mausteet. Anna pyöriä tasaiseksi ja tarkista maku.
Kylmä keitto paranee, kun jätät sen maustumaan jääkaappiin.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 120 kcal
Proteiinia 3g (10 E%)
Hiilihydraattia 10g (33 E%)
Kuitua 4g
Rasvaa 7g (53 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 1g (14% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 1,9g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti