Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuorrutettu vihanneshöystö

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 200 g porkkanaa
  • 300 g kukkakaalia
  • 100 g sipulia
  • 200 g paprikaa
  • 300 g tomaattia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • kuivattua basilikaa ja oreganoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Kuori ja paloittele kasvikset ja paista ne pannulla kevyesti tilkassa öljyä. Aloita valkosipulinkynsien paistamisella. Jatka sitten kypsymisjärjestyksessä niin, että kovat ja hitaasti kypsyvät kasvikset pääsevät ensin pannulle ja alkavat hiukan kypsyä ennen seuraavien lisäämistä.

Kun kaikki kasvikset ovat mukana, lisää tomaattipyree ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Hauduta hetki. Voitele uunivuoka öljyllä. Kumoa vihanneshöystö siihen ja ripottele juustoraaste pinnalle. Kuorruta uunissa grillivastuksen alla niin, että juusto sulaa ja saa hiukan väriä pintaansa. Tarjoa sellaisenaan tai riisin tai pastan kanssa.

Makujen hyvää edullisesti -teemaviikko käynnistyy Sami Garamin kuorrutetulla kasvishöystöllä. Kasvikset sopivat sellaisenaan syötäväksi tai vaikkapa liharuokien lisukkeeksi. Yhdelle annokselle kertyy hintaa noin 2,25 euroa.

Lisää aiheesta:

Tomaattisalaattia ja ruohosipulikastikettaGrillattu paprika fetajuuston keraSienitäytteinen kesäkurpitsaJogurttiperunatUuniperunat kasvistäytteelläKesäkurpitsa-tomaattipasta
KasvisgratiiniLisäkeruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätVideoreseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini
  • 11.10.202210:57
    Hellapoliisi

    Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porkkanagratiini

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut endiivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua fenkolia