Kumara hauki

Kun hauki keitetään kokonaisena suomuineen, maku kehittyy parhaimmaksi. Ruokalajin nimi ei tarkoita sitä, että ruoka valmistettaisiin vanhuuden kumartamasta kalasta. Nimi tulee siitä, että kun hauki päineen pyrstöineen keitetään ahtaassa kattilassa, siitä tulee väkisinkin käyristynyt, kumara.

Neljälle

  • 1 ½ kg (noin) kokonainen hauki
  • vettä
  • suolaa

Tarjoiluun

  • tuoretta piparjuuriraastetta
  • kirkastettua voita
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele hauki. Raaputa pois selkäruodon vieressä oleva verihyytymältä näyttävä munuainen. Leikkaa pois kidukset, mutta jätä pää paikoilleen. Pane hauki jääkaappiin yön yli.

2. Nosta hauki kattilaan kylmään, vähäsuolaiseen veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 8-12 minuuttia riippuen hauen koosta. Nosta kattila liedeltä ja anna kalan vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.

3. Tarjoile hauki keitettyjen perunoiden, vastaraastetun piparjuuren ja kirkastetun voin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja