Kumara hauki

Kun hauki keitetään kokonaisena suomuineen, maku kehittyy parhaimmaksi. Ruokalajin nimi ei tarkoita sitä, että ruoka valmistettaisiin vanhuuden kumartamasta kalasta. Nimi tulee siitä, että kun hauki päineen pyrstöineen keitetään ahtaassa kattilassa, siitä tulee väkisinkin käyristynyt, kumara.

Neljälle

  • 1 ½ kg (noin) kokonainen hauki
  • vettä
  • suolaa

Tarjoiluun

  • tuoretta piparjuuriraastetta
  • kirkastettua voita
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele hauki. Raaputa pois selkäruodon vieressä oleva verihyytymältä näyttävä munuainen. Leikkaa pois kidukset, mutta jätä pää paikoilleen. Pane hauki jääkaappiin yön yli.

2. Nosta hauki kattilaan kylmään, vähäsuolaiseen veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 8-12 minuuttia riippuen hauen koosta. Nosta kattila liedeltä ja anna kalan vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.

3. Tarjoile hauki keitettyjen perunoiden, vastaraastetun piparjuuren ja kirkastetun voin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!