Kukkakaalia ja perunaa

Tämä on mieto ja hyvänmakuinen intialainen kasvisruoka. Sopii maukkaaksi lounaaksi tai kevyeksi päivälliseksi. Tarjoile intialaisen leivän kera. Ruokalaji sopii täydellisesti myös minkä tahansa tulisen curryn seuraksi.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 1 kukkakaali (n. 500 g)
  • 3 kiinteää perunaa
  • vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1-2 tomaattia
  • 1 ½ punaista chiliä
  • 1-2 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 maustemitta asafetidaa (voidaan jättää pois)
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Jaa kukkakaali tasakokoisiksi kukinnoiksi. Kuori perunat ja paloittele pienemmiksi paloiksi kuin kukkakaalinkukinnot. Kuori ja hienonna sipuli ja tomaatit.

2. Keitä kukkakaalit ja perunat vähässä vedessä sipulin, tomaatin, chilin, kurkuman, paprikajauhen, asafetidan ja suolan kanssa kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Kaada siivilään ja valuta.

3. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannussa. Laita kasvikset pannuun ja paista muutama minuutti kunnes kukkakaali ja peruna ovat saaneet väriä ja pehmenneet. Ripottele päälle korianteria ja tarjoile lisukkeena tai omana ruokalajinaan intialaisen naan-leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.