Kukkakaalia ja perunaa

Tämä on mieto ja hyvänmakuinen intialainen kasvisruoka. Sopii maukkaaksi lounaaksi tai kevyeksi päivälliseksi. Tarjoile intialaisen leivän kera. Ruokalaji sopii täydellisesti myös minkä tahansa tulisen curryn seuraksi.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 1 kukkakaali (n. 500 g)
  • 3 kiinteää perunaa
  • vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1-2 tomaattia
  • 1 ½ punaista chiliä
  • 1-2 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 maustemitta asafetidaa (voidaan jättää pois)
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Jaa kukkakaali tasakokoisiksi kukinnoiksi. Kuori perunat ja paloittele pienemmiksi paloiksi kuin kukkakaalinkukinnot. Kuori ja hienonna sipuli ja tomaatit.

2. Keitä kukkakaalit ja perunat vähässä vedessä sipulin, tomaatin, chilin, kurkuman, paprikajauhen, asafetidan ja suolan kanssa kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Kaada siivilään ja valuta.

3. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannussa. Laita kasvikset pannuun ja paista muutama minuutti kunnes kukkakaali ja peruna ovat saaneet väriä ja pehmenneet. Ripottele päälle korianteria ja tarjoile lisukkeena tai omana ruokalajinaan intialaisen naan-leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!