Kukkakaalia ja perunaa
Tämä on mieto ja hyvänmakuinen intialainen kasvisruoka. Sopii maukkaaksi lounaaksi tai kevyeksi päivälliseksi. Tarjoile intialaisen leivän kera. Ruokalaji sopii täydellisesti myös minkä tahansa tulisen curryn seuraksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 1 kukkakaali (n. 500 g)
- 3 kiinteää perunaa
- vettä
- 1 keltasipuli
- 1-2 tomaattia
- 1 ½ punaista chiliä
- 1-2 tl kurkumaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 maustemitta asafetidaa (voidaan jättää pois)
- 1 ½ tl suolaa
- ½ dl ruokaöljyä
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Jaa kukkakaali tasakokoisiksi kukinnoiksi. Kuori perunat ja paloittele pienemmiksi paloiksi kuin kukkakaalinkukinnot. Kuori ja hienonna sipuli ja tomaatit.
2. Keitä kukkakaalit ja perunat vähässä vedessä sipulin, tomaatin, chilin, kurkuman, paprikajauhen, asafetidan ja suolan kanssa kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Kaada siivilään ja valuta.
3. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannussa. Laita kasvikset pannuun ja paista muutama minuutti kunnes kukkakaali ja peruna ovat saaneet väriä ja pehmenneet. Ripottele päälle korianteria ja tarjoile lisukkeena tai omana ruokalajinaan intialaisen naan-leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto