Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kukkakaalia ja perunaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 1 kukkakaali (n. 500 g)
  • 3 kiinteää perunaa
  • vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1-2 tomaattia
  • 1 ½ punaista chiliä
  • 1-2 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 maustemitta asafetidaa (voidaan jättää pois)
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Jaa kukkakaali tasakokoisiksi kukinnoiksi. Kuori perunat ja paloittele pienemmiksi paloiksi kuin kukkakaalinkukinnot. Kuori ja hienonna sipuli ja tomaatit.

2. Keitä kukkakaalit ja perunat vähässä vedessä sipulin, tomaatin, chilin, kurkuman, paprikajauhen, asafetidan ja suolan kanssa kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Kaada siivilään ja valuta.

3. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannussa. Laita kasvikset pannuun ja paista muutama minuutti kunnes kukkakaali ja peruna ovat saaneet väriä ja pehmenneet. Ripottele päälle korianteria ja tarjoile lisukkeena tai omana ruokalajinaan intialaisen naan-leivän kera.

Lisää aiheesta:

Juustokuminalla maustettu punainen linssicurryMausteisia vihanneksiaVegepyttipannu linsseilläPapu-linssicurrySipuli-tomaatti-kukkakaalipaistosMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KasvispataLisäkeruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruoka

Tämä on mieto ja hyvänmakuinen intialainen kasvisruoka. Sopii maukkaaksi lounaaksi tai kevyeksi päivälliseksi. Tarjoile intialaisen leivän kera. Ruokalaji sopii täydellisesti myös minkä tahansa tulisen curryn seuraksi.

Keventäjät
Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Peruna-fenkolinlehtipata

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Patatas Bravas

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihanneksia sitruunakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Puutarhurin kasvispata