Kukkakaali-perunasalaatti
Perunasalaatti kannattaa valmistaa etukäteen ja antaa sen maustua kunnolla ennen tarjoilua. Ruokaisa salaatti sopii lisukkeeksi niin lihan, kalan kuin makkarankin kanssa. Tästä ohjeesta riittää isommallekin joukolle. Energiapitoisuus: 120 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kevyt
Salaatti
- 1 kg keitettyä/höyrytettyä perunaa
- 350 g kukkakaalia
- 50 g salottisipulia
- 100 g varsiselleriä
- 1 dl ruohosipulia
- 6 rkl kaprista
- mustapippuria
Kastike
- 0.75 dl valkoista balsamicoa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 0.75 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmistusohje
Pese perunat harjalla (jos käytät uusia perunoita, älä kuori). Puolita tai leikkaa 3-4 osaan perunoiden koosta riippuen. Kypsennä perunat höyryssä (pysyvät kiinteimpinä) juuri ja juuri kypsiksi eli n. 15 minuuttia.
Paloittele huuhdottu kukkakaali. Kypsennä juuri ja juuri kypsäksi mikrossa, höyryssä tai vähässä vedessä. Jäähdytä palat kylmällä vedellä, etteivät ne pehmene liikaa.
Suikaloi sipuli ohueksi ja leikkaa varsiselleri sentin viipaleiksi. Kypsennä kumpaakin erikseen mikrossa muutamalla vesitipalla kostutettuna 40-60 sekuntia.
Sekoita suola ja vähän mustapippuria balsamietikkaan ja lisää öljy.
Kaada kuumat perunat, sipulit ja sellerit isoon laakeaan kulhoon ja lisää jäähdytetyt kukkakaalipalat. Kaada päälle kastike ja sekoita. Anna maustua mielellään vaikka muutama tunti.
Sekoita joukkoon ruohosipuli ja kaprikset vähän ennen tarjoilua ja rouhi päälle vielä mustapippuria.
VINKKI: Salaatti on kätevä ruoka esim. kevään juhlissa, koska sen voi tehdä etukäteen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan