Pese perunat harjalla (jos käytät uusia perunoita, älä kuori). Puolita tai leikkaa 3-4 osaan perunoiden koosta riippuen. Kypsennä perunat höyryssä (pysyvät kiinteimpinä) juuri ja juuri kypsiksi eli n. 15 minuuttia.
Paloittele huuhdottu kukkakaali. Kypsennä juuri ja juuri kypsäksi mikrossa, höyryssä tai vähässä vedessä. Jäähdytä palat kylmällä vedellä, etteivät ne pehmene liikaa.
Suikaloi sipuli ohueksi ja leikkaa varsiselleri sentin viipaleiksi. Kypsennä kumpaakin erikseen mikrossa muutamalla vesitipalla kostutettuna 40-60 sekuntia.
Sekoita suola ja vähän mustapippuria balsamietikkaan ja lisää öljy.
Kaada kuumat perunat, sipulit ja sellerit isoon laakeaan kulhoon ja lisää jäähdytetyt kukkakaalipalat. Kaada päälle kastike ja sekoita. Anna maustua mielellään vaikka muutama tunti.
Sekoita joukkoon ruohosipuli ja kaprikset vähän ennen tarjoilua ja rouhi päälle vielä mustapippuria.
VINKKI: Salaatti on kätevä ruoka esim. kevään juhlissa, koska sen voi tehdä etukäteen.