Kreikkalaiset herkkusienet
Jännittävä vaihtoehto – sen sijaan että paistaisit sienet tai laittaisit ne salaattiin. Kokeile!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kahdelle-kolmelle
- 200 g herkkusieniä, paloina tai viipaleina
- 4 rkl hienonnettua persiljaa
Liemi
- 4 dl vettä
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ sitruunan mehu
- ½ keltasipuli, hienonnettuna
- 1 tl timjamia
- noin 10 mustapippuria
- 2 rkl hienonnettua lehtiselleriä
- 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita liemi ja anna sen kiehua 10 minuuttia. Lisää sienet ja hauduta hiljalleen noin 8 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
2. Asettele sienet vadille, kaada päälle hieman lientä ja ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan