Tässä on ruokalaji sinulle, joka mielellään savustat oman kalasi. Tarvitset kuitenkin oman savustuspöntön tai savustamon. Tarjoile mielellään helposti valmistettava, maukas chutney lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
10-12 palaan
- 2-3 kg tuoretta lohta
Suola-mausteseos
- 2 kg merisuolaa
- 400 g raakasokeria
- 60 g murskattuja katajanmarjoja
- 7 jauhettua laakerinlehteä
- 80 g rouhittuja pippureita
Valmistusohje
1. Hiero lohi suolaseoksella sisältä ja ulkoa. Anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia.
2. Laita lohi ritilälle ja savusta noin 80-asteessa, 60-90 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.