Kotona savustettu lohi

Tässä on ruokalaji sinulle, joka mielellään savustat oman kalasi. Tarvitset kuitenkin oman savustuspöntön tai savustamon. Tarjoile mielellään helposti valmistettava, maukas chutney lisukkeena.

10-12 palaan

  • 2-3 kg tuoretta lohta

Suola-mausteseos

  • 2 kg merisuolaa
  • 400 g raakasokeria
  • 60 g murskattuja katajanmarjoja
  • 7 jauhettua laakerinlehteä
  • 80 g rouhittuja pippureita

Valmistusohje

1. Hiero lohi suolaseoksella sisältä ja ulkoa. Anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia.

2. Laita lohi ritilälle ja savusta noin 80-asteessa, 60-90 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja