Kotona savustettu lohi
Julkaistu
Tässä on ruokalaji sinulle, joka mielellään savustat oman kalasi. Tarvitset kuitenkin oman savustuspöntön tai savustamon. Tarjoile mielellään helposti valmistettava, maukas chutney lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
10-12 palaan
- 2-3 kg tuoretta lohta
Suola-mausteseos
- 2 kg merisuolaa
- 400 g raakasokeria
- 60 g murskattuja katajanmarjoja
- 7 jauhettua laakerinlehteä
- 80 g rouhittuja pippureita
Valmistusohje
1. Hiero lohi suolaseoksella sisältä ja ulkoa. Anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia.
2. Laita lohi ritilälle ja savusta noin 80-asteessa, 60-90 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan