Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmen sortin silli

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 2 liotettua sillifileetä
  • 1 ½ dl etikkaa
  • 1 ½ dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl valkopippurirouhetta
  • 2 tl maustepippureita
  • ½ punasipuli viipaleina

Ukkojen tahna

  • 4 kovaksikeitettyä munaa
  • 4 anjovisfileetä
  • 1 rkl tillisilppua
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 rkl ruohosipulisilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Nokisutari

  • 4 tuoretta silakkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 4 rkl voita
  • ½ nippua tilliä

Valmistusohje

1. Maustesilli: Kiehauta etikka, vesi, sokeri ja pippurit kattilassa, keitä sen aikaa, että sokeri sulaa. Jäähdytä liemi. Leikkaa sillifileet pienemmiksi paloiksi ja lado ne lasipurkkiin. Kaada kylmä liemi niiden päälle. Pane kylmään yön yli.

2. Ukkojen tahna: Kuori munat ja silppua ne pieneksi. Silppua myös anjovisfileet, tilli ja persilja sekä ruohosipuli. Sekoita keskenään munahake, anjovis, yrtit, suola ja pippuri.

3. Nokisutari: Silppua tilli ja sekoita se huoneenlämpöiseen voihin. Perkaa silakat, mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Sirota suola kuumalle pannulle ja halstraa silakoita pannulla 2 minuuttia molemmilta puolilta.

4. Sillilautanen: Asettele jokaiselle asetille hyvä nokare ukkojen tahnaa ja pala silliä. Koristele punasipulirenkailla ja tillillä. Nosta vastapaahdettu nokisutari lautaselle ja nokare tillivoita sen päälle. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Muikunmätigraavatut silakat maustetulla juustollaKolmen sortin silakkaaKylmä maustelohi ja tillimajoneesiSilliä mausteliemessäFenkolikeitto ja paahdetut kampasimpukatLasimestarinsilli
SilakkaaMaustesilliGluteenitonAlkuruoatKalaruoka

Kolmen sortin silli oli vanhoina hyvinä aikoina jokaisen kaupunginhotellin ja seurahuoneen alkuruokalistoilla. Tähän olemme valinneet nokisutarin, joka on kylläkin silakkaa, maustesillin sekä ukkojen tahnan. Maustesilli ja ukkojen tahna tehdään etukäteen, mutta nokisutari juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa
  • 4.8.10:55
    Maustesilakka

    Silakka-boquerones

  • 4.8.10:51
    Savustettu kala

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 05.10.201707:24
    Friteerattu kala

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Etikkasilakkaa näkkileivällä