Kokonaisena paistettu porsaanfilee
Toisinaan on kovin mukavaa, kun voi istahtaa pöytään samantein perheen tai vieraiden kanssa. Juuri sellaista ruokaa on tämä ennakkoon valmistettava fiksu filee. Kesällä lisukkeeksi riittää pelkkä salaatti, muulloin vaikka kermainen perunapaistos.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 1 kokonainen porsaan ulkofilee
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria jauhettuna
- 2 tl kuivattua timjamia
Marinadi
- 1 dl rypsi- tms. öljyä
- 1/2 dl viinietikkaa
- 1 tl ranskalaista sinappia (Dijon)
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- tuoreita mausteyrttejä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista filee ensin kauttaaltaan pannulla. Mausta reilusti suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Jälkipaista fileetä uunissa n. 20 minuuttia. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi, mutta jätä viipaleet riviksi fileen muotoon.
2. Sekoita marinadin ainekset, nosta viipaloitu filee sopivaan astiaan ja kaada marinadi sen päälle. Peitä kannella, kelmulla tai foliolla ja pane jääkaappiin seuraavaan päivään. Tarjoile salaatin ja/tai perunalisäkkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta