Kokonaisena keitetty broileri

Jos ostat kokonaisen broilerin, voit keittää sen ja saat kaupanpäälle mitä ihaninta kanalientä. Pane liemi kylmään ja poista myöhemmin pinnalle noussut rasvakakku. Sitten voitkin tehdä liemestä herkullisen keiton, joka on sekä hyvää että kevyttä.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • 1 sipuli
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 30 g lanttua
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 1 rkl suolaa
  • 3 pikkusipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipuli, selleri, porkkana, palsternakka ja lanttu. Pane juurekset yhdessä broilerin kanssa isoon pataan.

2. Kaada vettä päälle, niin että se peittää broilerin. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin, lisää laakerinlehti, suola ja valkopippurit ja kiehauta uudelleen. Anna hautua 50 minuuttia, lihan sisälämpötila pitää olla 75 astetta. Lisää pataan pikkusipulit kypsennyksen viime minuuteilla.

3. Nosta broileri liemestä ja pidä se lämpimänä. Keitä lientä kokoon, niin että sitä on jäljellä noin 1 litra. Jäähdytä liemi. Riisu broilerilta nahka ennen tarjoilua ja leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoile keitetyt juurekset lisänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.