Kokonaisena keitetty broileri
Jos ostat kokonaisen broilerin, voit keittää sen ja saat kaupanpäälle mitä ihaninta kanalientä. Pane liemi kylmään ja poista myöhemmin pinnalle noussut rasvakakku. Sitten voitkin tehdä liemestä herkullisen keiton, joka on sekä hyvää että kevyttä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso broileri
- 1 sipuli
- 20 g juuriselleriä
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 30 g lanttua
- 1 laakerinlehti
- 3 kokonaista valkopippuria
- 1 rkl suolaa
- 3 pikkusipulia
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele sipuli, selleri, porkkana, palsternakka ja lanttu. Pane juurekset yhdessä broilerin kanssa isoon pataan.
2. Kaada vettä päälle, niin että se peittää broilerin. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin, lisää laakerinlehti, suola ja valkopippurit ja kiehauta uudelleen. Anna hautua 50 minuuttia, lihan sisälämpötila pitää olla 75 astetta. Lisää pataan pikkusipulit kypsennyksen viime minuuteilla.
3. Nosta broileri liemestä ja pidä se lämpimänä. Keitä lientä kokoon, niin että sitä on jäljellä noin 1 litra. Jäähdytä liemi. Riisu broilerilta nahka ennen tarjoilua ja leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoile keitetyt juurekset lisänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella