Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaisena keitetty broileri

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • 1 sipuli
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 30 g lanttua
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 1 rkl suolaa
  • 3 pikkusipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipuli, selleri, porkkana, palsternakka ja lanttu. Pane juurekset yhdessä broilerin kanssa isoon pataan.

2. Kaada vettä päälle, niin että se peittää broilerin. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin, lisää laakerinlehti, suola ja valkopippurit ja kiehauta uudelleen. Anna hautua 50 minuuttia, lihan sisälämpötila pitää olla 75 astetta. Lisää pataan pikkusipulit kypsennyksen viime minuuteilla.

3. Nosta broileri liemestä ja pidä se lämpimänä. Keitä lientä kokoon, niin että sitä on jäljellä noin 1 litra. Jäähdytä liemi. Riisu broilerilta nahka ennen tarjoilua ja leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoile keitetyt juurekset lisänä.

Jos ostat kokonaisen broilerin, voit keittää sen ja saat kaupanpäälle mitä ihaninta kanalientä. Pane liemi kylmään ja poista myöhemmin pinnalle noussut rasvakakku. Sitten voitkin tehdä liemestä herkullisen keiton, joka on sekä hyvää että kevyttä.

Lisää aiheesta:

Broileri currykastikkeen keraKeitetty broileri ja kevätvihanneksetBasilikakanaa viinissäPorsaanlihaa ja linssejäKeitetty häränrinta juuresten keraValkosipulikanaa
BroileriKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi