Koko Suomi leipoo: Saariston lohileivos
![Saariston Lohileivos](https://im.mtvuutiset.fi/image/7640718/landscape16_9/1600/900/5a246d53af36cdef9667704d6f08f9bf/vc/saariston-lohileivos.jpg)
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.
Pohja
- 3 dl omenatuoremehua
- 20 g tuorehiivaa
- 1 rkl suolaa
- 0,8 dl tummaa siirappia
- 90 g kaljamallasta
- 1,3 dl Sunnuntai karkea täysjyväruisjauhoja
- 0,7 dl auringonkukansiemeniä
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 10 kpl mustakardemumman siemeniä
Sivelyyn
- 2 rkl tummaa siirappia
- 2 rkl vettä
- 7 kpl mustakardemumman siemeniä
Täyte 1
- 2 dl vispikerma
- 200 g maustamaton tuorejuusto
- 1-2 tl mace-maustetta
- suola
Täyte 2
- 2 dl vispikerma
- 200 g maustamaton tuorejuusto
- 1 kpl syöntikypsä avokado
- 1 kpl limen mehu
- 1 tl suola
- 0,5 tl sitruunapippuri
Täyte 3
- 200 g loimulohifileen pala
Koristelu
- 4 kpl lime
- ruukku sitruunamelissaa
- 1 kpl granaattiomena
- 10 kpl ananaskirsikkaa
- 4 kpl viikunaa
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 175c.
LEIPÄ: Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää suola, siirappi, maltaat, ruisjauhot, auringonkukan ja sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot pikkuhiljaa ja sekoita. Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja ja laita kohoamaan n. 30min. Vaivaa kohonnut taikina ja levitä voidellun leivinpaperin päälle. Anna hetki kohota. Laita pelti uuniin ja paista n. 20 min. Kostuta valmis leipälevy ja anna hetki vetäytyä. Paina muotilla 10 kpl leivospohjia ja halkaise ne varovasti. Anna jäähtyä.
MACE-TÄYTE: Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita notkistettu tuorejuusto, vispikerma ja mausteet keskenään.
AVOKADOTÄYTE: Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Hienonna avokado ja sekoita notkistetun tuorejuuston kanssa. Lopuksi sekoita kaikki aineet keskenään.
LOPUKSI:
1. Pursota leipäpohjien päälle mace-täyte. Laita pursotuksen päälle granaattiomenan siemeniä. Tämän jälkeen lisää viipale loimulohta.
2. Seuraavaksi pursota lohen päälle avokado-täyte.
3. Koristele leivos limen viipaleelle, sitruunamelissalla ja granaattiomenan siemenillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka