Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: ”Lohi kätkee salaisuuden” Sirkkaleipään tehty kylmäsavulohitäytteinen leivos. Erikoismauste musta lime.

Julkaistu 02.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Kotisirkkaleipä

  • 500g aktiivista spelttijuurta
  • 400g haaleaa maitoa
  • 500g vehnäjauhoja
  • 100g kotisirkkajauhetta
  • autolyysin jälkeen
  • 14 g suolaa
  • 50 g voita

Kostutus

  • 3 dl vettä
  • kokonainen kuivattu musta lime

Lohitäyte

  • 500g lämminsavulohta
  • 400 g ruohosipulituorejuustoa
  • 400 g kylmäsavulohituorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 200 g turkkilaista jugurttia
  • 2 isoa punasipulia
  • 1 sitruuna
  • sitruunapippuria maun mukaan
  • 1-2 tl suolaa
  • 1-2 tl sokeria
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 ruukku tilliä
  • 4 kpl kananmunia

Tuorejuustokuorrutus

  • 800 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • suolaa maun mukaan

Koristeet

  • 400 g kylmäsavulohta
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • ruukku tilliä
  • 1 keskikokoinen kurkku

Valmistusohje

KOTISIRKKALEIPÄ: Resepti otettu muunneltuna Leipävallankumous- kirjasta. Alkuperäisen reseptin kirjoittaja Elisa Kuusela.


KOSTUTUSLIEMI: Laita kattilaan vesi ja pilkottu musta lime. Keitä seosta noin 15 min ajan ja jätä jäähtymään. Siivilöi jäähtyneenä.

LOHITÄYTE: Keitä kananmunat koviksi (n. 10min). Sekoita keskenään tuorejuustot, ranskankerma ja turkkilainen jugurtti. Hienonna punasipuli, ruohosipuli ja tilli tuorejuustoseokseen. Raasta yhden sitruunan kuori ja lisää seokseen. Hienonna jäähtyneet kananmunat seokseen. Lisää seokseen maun mukaan noin 2 rkl sitruunan mehua. Sekoita hienonnettu lohi joukkoon. Mausta suolalla, sokerilla, sitruunapippurilla ja hunajalla. Mausteiden määrä riippuu kalan suolaisuudesta.

TUOREJUUSTOKUORRUTUS: Sekoita tuorejuusto pehmeäksi. Lisää ranskankerma. Mausta suolalla.

KOKOAMINEN: Leikkaa paahtoleipä viipaleiksi. Leikkaa siivuista rengasmuotilla n. 5cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. Kostuta kiekot musta lime-vesiseoksella. Kokoa leivokset rengasvuokiin. Aseta pohjimmaiseksi leipäkiekko ja laita päälle savukalatäytettä. Pinoa leipää ja täytettä vuorotellen korkean rengasmuotin sisään kunnessaavutat halutun leivoskorkeuden. Laita päällimmäiseksi leipäpala. Muista kostuttaa jokainen leipäpala. Vie leivokset jääkaappiin maustumaan.

KORISTELU: Poista leivos rengasmuotista. Kuorruta torni tuorejuusto-ranskankermaseoksella. Tasoita tuorejuusto palettiveitsellä. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla ja asettele leivoksen reunoille limittäin. Pyörittele päälle kylmäsavulohisiivusta ruusuke. Asettele ympärille tillinvarsia ja pinaatinlehtiä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Syyssesongin parhaat, LauraKoko Suomi leipoo: Jokilaiva-tartaletit, TiiaKoko Suomi leipoo: Annen ”Jäävuoren huippu” – pieni suolainenKoko Suomi leipoo: Porkkanakakku porkkanakinuskillaKoko Suomi leipoo: KylmäsavulohileivoksetKoko Suomi leipoo: Saariston lohileivos
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti