Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Unelman pehmoiset raparperitartaletit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 15.11.2018 16:10

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa loihdittiin pieniä herkkuja raparperista. Tässä Veeran taidonnäyte.

Tartalettipohjat

  • 165 g vehnäjauhoja
  • 35 g sokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 80 g kylmää voita
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1–2 rkl kuohukermaa

Raparpericurd

  • 150g raparperia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1,5 munan keltuaista
  • 15 g voita

Sokeroidut raparperin kuoret

  • 1dl sokeria
  • ¾ dl vettä
  • päälle ripaus sirosokeria

Raparperihillo

  • 150g raparperia
  • sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • ½ vaniljatanko
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 60g hillosokeria

Lisäksi

  • 2 dl vispikermaa
  • 12 mansikkaa

Valmistusohje

Tee pohja: Mittaa vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Paloittele sekaan voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää keltuainen ja vähän kermaa ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina tartalettivuokiin ja laita vuoat pakastimeen noin 20 minuutiksi. Paista pohjia uunin keskitasolla, 200° noin 12 minuuttia. Irrota kuoret vuoista jäähtyneinä. Käytä apuna hammastikkua jos eivät meinaa irrota.

Sokeroidut raparperin kuoret: Huuhtele raparperit. Valitse punaisimmat varret ja vedä kuoresta pitkiä ohuita suikaleita. Laita vesi (3/4 dl) ja sokeri (1dl) kattilaan ja anna kiehua. Laita suikaleet kiehuvaan seokseen ja anna porista noin 5 minuuttia. Nosta suikaleet kuivumaan ja sokeroi ne hetken kuluttua.

Raparpericurd: Curdia varten pilko raparperit. Laita pilkotut raparperit, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä raparperit aivan pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä hiukan. Lisää munan keltuaiset reippaasti vatkaten. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se saostuu. Lisää kylmä voi kuutioina sekaan ja sekoita kunnes se sulaa. Jäähdytä.

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperinvarret pieniksi paloiksi. Viipaloi kuorittu inkivääri muutamaan osaan (ei kovin pieniksi). Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä ilman kantta noin 15 minuuttia tai kunnes raparperit ovat täysin pehmeitä. Kuori vaahto pois jos sellaista syntyy. Poimi vaniljatanko ja inkiväärit pois ja jäähdytä hillo.

Raparperihillo: Huuhtele, kuori ja paloittele raparperinvarret pieniksi paloiksi. Viipaloi kuorittu inkivääri muutamaan osaan (ei kovin pieniksi). Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä ilman kantta noin 15 minuuttia tai kunnes raparperit ovat täysin pehmeitä. Kuori vaahto pois jos sellaista syntyy. Poimi vaniljatanko ja inkiväärit pois ja jäähdytä hillo.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Vol-au-ventKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Sitruksiset raparperipalatKoko Suomi leipoo: Inkivääriset raparperitartaletitKoko Suomi leipoo: Kesäiset raparperi-vaniljatartletitHyödynnä raparperisato herkullisella tavalla – tämä mullistaa perinteisen korvapuustireseptin
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti