Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sitruksiset raparperipalat

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 15.11.2018 15:58

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa loihdittiin pieniä herkkuja raparperista. Tässä Saaran taidonnäyte.

Ainekset

  • 280 g voita (pehmennyttä)
  • 500 g raparperia
  • 50 g sokeria
  • 170 g fariinisokeria
  • ½ appelsiinin kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 sitruunan kuori
  • 190 g (n.3 isoa) kananmunaa
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 100 g keitettyä polentaa (25g kuiva)
  • 50 g mantelirouhetta
  • 150 g värjäämätöntä marsipaania (pilkottu pieniksi paloiksi)

Vaniljakastike

  • 2 dl kevyt maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 keltuaista
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 1 ¼ tl maissitärkkelystä
  • ½ vaniljatankoa

Valmistusohje

Keitä polenta ja jätä se jäähtymään. Leikkaa raparperit paloiksi ja sekoita ne 50g sokerin kanssa ja anna seistä n.20 min.

Lämmitä uuni 180°C/ kiertoilmauuni 160°C. Voitele n. 20x30 cm vuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi Vatkaa voi sekä sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa mukaan hedelmien kuoret.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, mantelirouhe ja suola keskenään sekaisin. Lisää vatkattuun seokseen jauhot sekä polenta, ja sekoita siten, että ovat juuri ja juuri sekaisin.

Lisää seokseen puolet raparpereista ja niistä mahdollisesti valunut neste sekä marsipaani palaset. Sekoita jälleen vain kevyesti sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Lisää loput raparperit pinnalle. Paista uunissa 45-50 min. kunnes pinta on noussut ja saanut väriä, eikä taikina enää tartu tikulla kokeiltaessa.

Leikkaa paistos 12 nelikulmaiseen palaan.

Vaniljakastike: vatkaa munat, sokeri sekä maissitärkkelys kulhossa sekaisin. Kaada kattilaan maito sekä kerma, ja lisää vaniljansiemenet ja tanko. Kuumenna kiehumispisteeseen.

Kaada kuuma neste kananmunavaahtoon reippaasti sekoittaen. Laita seos takaisin kattilaan ja nosta se liedelle. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sopivan paksua, oman maun mukaan.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteelläKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeKoko Suomi leipoo: Bostonin kuppikakutKoko Suomi leipoo: Inkivääriset raparperitartaletit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti