Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikat

Sonja Lahtinen
Julkaistu 13.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenessä jaksossa teemana on aasialaiset maut.

Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikat

  • 50 g voi
  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl maitoa
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 20 g maizenaa
  • 6 keltuaista
  • 1 rkl + 3 tl sitruunamehua
  • 6 valkuaista
  • 1/4 tl suolaa
  • 140 g sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 2 rkl tomusokeria

Yuzulumi-kiisseli

  • 1,25 dl Yuzumehua
  • 1,25 dl vettä
  • n. 80 g sokeria
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 3 dl vispikermaa

Marinoidut kirsikat

  • 1 dl vettä
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 limen kuori
  • 1 limen mehu
  • 3 tähtianista
  • 3-4 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko
  • 1 l kirsikoita

Koristeluun

  • 100 g valkoista sokerimassaa
  • vaaleanpunainen tomuväri
  • 100 g tumma suklaa

Valmistusohje

JAPANILAINEN JUUSTOKAKKU, YUZULUMI JA MARINOIDUT KIRSIKAT:

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoan (20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.

Lämmitä voi, tuorejuusto ja maito kulhossa vesihauteessa. Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Nosta jäähtymään. Yhdistä vehnäjauhot ja maissijauhot. Lisää ne (siivilöiden), sekä keltuaiset, 1 rkl sitruunamehua ja vaniljasokeri jäähtyneeseen tuorejuustoseokseen. Sekoittele, kunnes seos on tasaista.

Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää suola ja sitruunamehu. Vaahto on valmista kun nostaessasi vispilät vaahdosta, siihen jää terävä, alaspäin taipuva kärki. Kääntele tuorejuustoseos varovasti valkuaisvaahtoon. Kääntele pohjaa ja reunoja myöten niin, että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Kaada taikinaseos varovasti vuokaan ja tasoittele pinta. Kaada kakkuvuokaa reilusti suurempaan vuokaan noin 2 cm korkeudelle kuumaa vettä. Nosta kakkuvuoka vesikylpyyn ja sitten koko systeemi uuniin.

Paista kakkua aluksi tunnin verran. Tässä vaiheessa pinta on vaaleanruskea. Avaa uuninluukkua hieman raolleen ja jatka paistamista 8-10 minuuttia. Tämän jälkeen sammuta uuni ja avaa uuninluukkua hieman lisää. Anna kakun olla uunissa vielä muutama minuutti.

Ota kakku uunista, irrota vuoan reunus ja reunan leivinpaperi. Anna kakun jäähtyä. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Kakun paistuessa valmista yuzulumi ja marinoidut kirsikat.

YUZULUMI-KIISSELI: Laita kattilaan mehu, vesi, sokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmaksi ja jatka keittämistä (noin 3 minuuttia). Jäähdytä.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kääntele jäähtynyt kiisseli ja kermavaahto varovasti sekaisin, mausta tarvittaessa vielä sokerilla.

MARINOIDUT KIRSIKAT: Mit­taa kat­ti­laan so­ke­ri, vesi ja li­men mehu sekä kuo­ri ja kei­tä kun­nes seos on sii­rap­pi­mais­ta. Per­kaa ja pa­loit­te­le man­si­kat. Kaa­da sii­rap­pi man­si­koi­den pääl­le ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Unelmaisen pehmeät raparperijuustokakkuset, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Juhlien kuningatar -kakku, IirisKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeOmenasta on moneksi: Kristan Apple, Apple, Apple
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti