Koko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikat
Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenessä jaksossa teemana on aasialaiset maut.
Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikat
- 50 g voi
- 250 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl maitoa
- 60 g vehnäjauhoja
- 20 g maizenaa
- 6 keltuaista
- 1 rkl + 3 tl sitruunamehua
- 6 valkuaista
- 1/4 tl suolaa
- 140 g sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Koristeluun
- 2 rkl tomusokeria
Yuzulumi-kiisseli
- 1,25 dl Yuzumehua
- 1,25 dl vettä
- n. 80 g sokeria
- 0,5 dl maissitärkkelystä
- 3 dl vispikermaa
Marinoidut kirsikat
- 1 dl vettä
- 1 dl ruokosokeria
- 1 limen kuori
- 1 limen mehu
- 3 tähtianista
- 3-4 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1 kanelitanko
- 1 vaniljatanko
- 1 l kirsikoita
Koristeluun
- 100 g valkoista sokerimassaa
- vaaleanpunainen tomuväri
- 100 g tumma suklaa
Valmistusohje
JAPANILAINEN JUUSTOKAKKU, YUZULUMI JA MARINOIDUT KIRSIKAT:
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoan (20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
Lämmitä voi, tuorejuusto ja maito kulhossa vesihauteessa. Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Nosta jäähtymään. Yhdistä vehnäjauhot ja maissijauhot. Lisää ne (siivilöiden), sekä keltuaiset, 1 rkl sitruunamehua ja vaniljasokeri jäähtyneeseen tuorejuustoseokseen. Sekoittele, kunnes seos on tasaista.
Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää suola ja sitruunamehu. Vaahto on valmista kun nostaessasi vispilät vaahdosta, siihen jää terävä, alaspäin taipuva kärki. Kääntele tuorejuustoseos varovasti valkuaisvaahtoon. Kääntele pohjaa ja reunoja myöten niin, että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Kaada taikinaseos varovasti vuokaan ja tasoittele pinta. Kaada kakkuvuokaa reilusti suurempaan vuokaan noin 2 cm korkeudelle kuumaa vettä. Nosta kakkuvuoka vesikylpyyn ja sitten koko systeemi uuniin.
Paista kakkua aluksi tunnin verran. Tässä vaiheessa pinta on vaaleanruskea. Avaa uuninluukkua hieman raolleen ja jatka paistamista 8-10 minuuttia. Tämän jälkeen sammuta uuni ja avaa uuninluukkua hieman lisää. Anna kakun olla uunissa vielä muutama minuutti.
Ota kakku uunista, irrota vuoan reunus ja reunan leivinpaperi. Anna kakun jäähtyä. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
Kakun paistuessa valmista yuzulumi ja marinoidut kirsikat.
YUZULUMI-KIISSELI: Laita kattilaan mehu, vesi, sokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmaksi ja jatka keittämistä (noin 3 minuuttia). Jäähdytä.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kääntele jäähtynyt kiisseli ja kermavaahto varovasti sekaisin, mausta tarvittaessa vielä sokerilla.
MARINOIDUT KIRSIKAT: Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja limen mehu sekä kuori ja keitä kunnes seos on siirappimaista. Perkaa ja paloittele mansikat. Kaada siirappi mansikoiden päälle ja anna maustua jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta