Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kesäiset raparperi-vaniljatartletit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 15.11.2018 15:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisessä jakson taitotehtävässä Heidi leipoi kesäisiä raparperi-vaniljatartletejä.

Tartaletit

  • 2,8 dl vehnäjauhoja
  • 2/3 dl sokeria
  • 70 g voita
  • 1 kananmuna
  • 2-5 rkl kylmää vettä
  • 3 tl kanelia
  • :5 dl kuivattuja herneitä paistamisen avuksi

Vaniljakiisseli

  • 2 dl täysmaitoa
  • ½ vaniljatanko
  • 2 keltuaista
  • 0,4 dl maissitärkkelystä
  • 0,4 dl sokeria

Raparperihilloke

  • 200 g raparperia
  • 2 rkl hillosokeria
  • ½ dl vettä

Raparperipäällys

  • 200 g raparperia
  • 1 dl vettä
  • ½-1 tl kanelia
  • ½-1 rkl sokeria

Koristeeksi

  • 12 kpl syötäviä kukkia
  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

1. Tee ensimmäisenä pohjat: sekoita jauhot ja sokeri sekaisin, lisää voi ja nypi seos murumaiseksi. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää joukkoon. Sekoita käsin.

2. Lisää vettä varovaisesti niin, että saat tasaisen taikinapallon. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin kylmettymään täytteiden teon ajaksi.

3. Valmista vaniljakastike: laita maito ja halkaistu sekä rapsutettu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta. Poista vaniljatanko. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys hyvin sekaisin, melkein vaahdoksi. Kaada seos maidon joukkoon ja sekoita kunnes se sakenee selvästi. Siirrä jäähtymään.

4. Valmista tartaletit: laita uuni lämpiämään 160 asteeseen. Voitele kevyesti 12 koloinen muffinipelti. Kaulitse jähmettynyt taikina kahden leivinpaperin välissä, joihin on levitetty hieman jauhoja. Ota muotilla paloja (n. 8 cm ) ja painele ne varovasti muffinipellin koloihin. Leikkaa leivinpaperista hieman vuokia isompia paloja ja laita ne pohjien päälle. Kaada päälle kuiviaherneitä. Paista pohjia ensin 15 minuuttia, ota pois uunista ja poista herneet sekä leivinpaperit. Paista vielä 10 minuuttia, anna jäähtyä

5. Valmista raparperit: pilko ja huuhtele soseen raparperit kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä kunnes raparperit on pehmeitä ja hajonneita ( n. 10-15 min. ). Maista ja lisää halutessasi vielä hieman sokeria. Soseuta ja siirrä kulhoon odottamaan.

6. Valmista päällimmäiseksi tulevat raparperit. Huuhtele raparperit. Pilko kattilaan raparperit pieniksi kuutioiksi. Lisää kaneli ja sokeri ja pyörittele sekaisin. Lisää vesi ja keittele varovaisesti (ettei kuutiot hajoa) sen verran, että raparperit on pehmenneet. Siivilöi neste pois ja laita syrjään.

7. Tartaletit kokoaminen: jaa hilloke pohjien päälle, pursota/ lusikoi vaniljakastiketta päälle. Nostele päällimmäiseksi raparperinpaloja. Hunnuta tomusokerilla ja halutessasi koristele pienellä syötävällä kukalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Rapea raparperi-puustikakkuKoko Suomi leipoo: Alkukesän RaparperihuumaKoko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivosKoko Suomi leipoo: Poutapilven raparperileivokset Koko Suomi leipoo: Lauran raparperi-marenkileivokset
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti