Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Vol-au-vent

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 09.11.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa tuunattiin vannikkeet.

  • Kokonaisvalmistusaika: 135 min
  • Annosmäärä: 10

Voitaikina

    Kuoritaikina

    • 150 ml punajuurimehua (kylmä)
    • 100 ml vettä (kylmä)
    • 1 tl suolaa
    • ripaus sokeria
    • 400 g (n. 6 ¼ dl) vehnäjauhoja (pakkas)
    • Voiseos
    • 320 g voita
    • 60 g (n.1 dl) vehnäjauhoja (pakkas)
    • basilika, kuivattu

    Täytteet

      Punajuurihilloke

      • 150 g punajuuria
      • ½ kpl punasipuli
      • 100 ml appelsiinimehua
      • 40 ml punaviinietikkaa
      • 40 ml punaviiniä
      • hillo-marmeladisokeria
      • timjamia
      • suolaa

      Vuohenjuustomousse

      • 180 g vuohenjuustoa, pehmeää
      • 100 g smetanaa
      • suolaa
      • sitruuna
      • hunaja

      Koristeet

        Punajuurikoristeet

        • 1 kpl punajuuri
        • (rypsiöljy, suola, sokeri)

        Karamellipähkinät

        • 50 g pekaanipähkinöitä
        • 25 g tomusokeria
        • 150 ml rypsiöljyä
        • suolaa

        Valmistusohje

        VOITAIKINA: Sekoita voiseoksen voi, vehnäjauhot ja basilika. Taputtele leivinpaperin tai muovin välissä ohueksi neliöksi. Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset huolellisesti sekaisin.

        Taittele voiseos kuoritaikinan sisään niin, että se peittyy kokonaan. Sulje huolellisesti ja painele kevyesti käsin tai kaulimella. Kaulitse taikina noin 1,5 cm vahvuuteen ja taittele se kolmeen osaan. Kääri taikina muovipussiin tai kelmuun ja laita jääkaappiin tai pakkaseen noin 15 minuutiksi. Kaulitse toisen kerran ja taittele neljään osaan. Laita jääkaappiin tai pakkaseen noin 10 minuutin ajaksi. Kaulitse viimeisen kerran ja taittele neljään osaan, laita jääkaappiin tai pakkaseen vähintään 20 minuutin ajaksi.

        MUOTOILU JA PAISTO: Kaulitse taikina noin 1 cm:n vahvuuteen. Laita taikinamatto hetkeksi pakkaseen. Ota pyöreällä stanssilla (halkaisija n. 7 cm) 10 palaa. Laita palat pakkaseen. Kaulitse jäljelle jäänyt taikina puolet ohuemmaksi ja ota pyöreällä stanssilla 10 palaa (halkaisija n. 7 cm). Laita pakkaseen. Ota paksummat palat pakkasesta ja ota niiden keskeltä pyöreällä stanssilla keskusta pois niin, että reunoiksi jää vajaa 1 cm. Laita pakkaseen.

        Ota taikinapalat pois pakkasesta, voitele kananmunalla ja pistele muutamia reikiä. Laita kehykset päälle. Pidä tarvittaessa kylmässä tai pakkasessa ennen paistoa. Paista vähintään 200 asteisessa uunissa 15 -20 minuuttia. Jäähdytä.

        Voit tehdä ylijäämätaikinasta koristeita tai kannet vol-au-venttien päälle.

        PUNAJUURIHILLOKE: Kuori ja raasta punajuuret, kuori ja pilko punasipuli. Laita kattilaan punajuuriraaste, puristettu appelsiinimehua, punasipuli, punaviinietikka ja punaviini. Hauduta noin 20 minuuttia. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä hilloksi. Mausta lopuksi timjamilla ja suolalla.

        PUNAJUURIKORISTEET: Valmista punajuuresta haluamiasi koristeita.

        VUOHENJUUSTOMOUSSE: Vaahdota smetana ja sekoita vuohenjuuston kanssa. Mausta. Laita pursotinpussiin, jossa on valitsemasi tylla.

        PEKAANIPÄHKINÄT: Keitä pekaanipähkinöitä noin 5 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta talouspaperin päällä. Sekoita pähkinät ja tomusokeri ja paista 170 asteisessa öljyssä kauniin ruskeiksi. Valuta ja jäähdytä.

        TÄYTTÄMINEN JA VIIMEISTELY: Täytä Vol-au-ventit punajuurihillokkeella ja vuohenjuustomoussella. Koristele voitaikina- ja punajuurikoristeilla, pekaanipähkinöillä ja timjamilla.

        Lisää aiheesta:

        Koko Suomi leipoo: Aurinkoiset tartaletit, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Suppinaattirulla ja Omena-puolukkayllätys, TiiaKoko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, KatiKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Annen ”Jäävuoren huippu” – pieni suolainenKoko Suomi leipoo: Loppu kesän tuulahdus
        Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

        Tuoreimmat aiheesta

        Koko Suomi leipoo -reseptit
        • 10.6.13:58
          Koko Suomi leipoo

          Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

        • 10.6.13:35
          Koko Suomi leipoo

          Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

        • 5.6.14:18
          Koko Suomi leipoo

          Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

        • 5.6.12:55
          Koko Suomi leipoo

          Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

        • 5.6.12:37
          Koko Suomi leipoo

          Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti