Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mausteiset kuppikakut, Merja

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 20.11.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa leivottiin emojileivoksia.

Kuppikakut

  • 5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria (siro)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 1½ tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl pomeranssia
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 prk/200 g kermaviiliä
  • 2 dl rypsiöljyä

Karamellisoidut omenat

  • 2 kpl (n. 200 g) Granny Smith omenoita
  • 15 g voita
  • 40 g fariinisokeria

Sitruunatahna

  • 2 kpl kananmunankeltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 0,2 dl sitruunamehua
  • ½ rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 65 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria

Voikreemi

  • 200 g pehmeää voita
  • 230 g tomusokeria
  • 1½ tl vaniljauute
  • 2½ rkl maitoa
  • ½-1 tl kanelia

Valmistusohje

KUPPIKAKUT: Laita uuni lämpenemään n. 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita hyvin keskenään kermaviili ja kananmunat ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon hyvin sekoittaen, vaikka puulastalla/-haarukalla tai tukevalla vispilällä. Lisää joukkoon öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
• Aseta kuppikakkuvuokaan paperiset muffinssivuoat ja täytä ne tasaisesti (12kpl). Paista 200 asteisessa uunissa noin 15–20 min. Kokeile tikulla kypsyyttä. Jäähdytä.

KARAMELLISOIDUT OMENAT: Kuori ja kuutioi omena pieniksi paloiksi. Sulata voi kattilassa/paistinpannulla ja lisää fariinisokeri. Lisää kuutioitu omena.
• Hauduta miedolla lämmöllä n. 5–10 min. Jäähdytä.

SITRUUNATAHNA: Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaisia ja sokeria vesihauteessa, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sitruunamehu ja –kuoriraaste koko ajan vatkaten. Jatka kuumentamista ja vatkaamista, kunnes seos on sakeaa. Nosta pois vesihauteesta ja anna jäähtyä kokonaan. Vatkaa huoneenlämpöinen voi palasina erissä sitruunakiisselin joukkoon. Lisää viimeiseksi vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Yhdistä omenat ja sitruunatahna.

VOIKREEMI: Vatkaa voi kevyesti. Lisää vähitellen siivilöity tomusokeri. Lisää vaniljauute ja maito, jatka vatkaamista, kunnes on kuohkeaa. 

KUPPIKAKKUJEN KOKOAMINEN: Paina kolot kuppikakkuihin omenaporalla ja jaa täyte tasaisesti koloihin. Laita kreemi pursotuspussiin, jossa M1 tylla.
Pursota voikreemi kuppikakkujen päälle nätisti. 

KORISTELU: Värjää loppu voikreemi:
o Punaiseksi, sydämiin 4 kpl
o Keltaiseksi, emojiin jossa keltainen pohja 8 kpl
o Mustaksi, suut ja silmät 8 emojiin
o Siniseksi, pisarat 4 emojiin

Pursota sydämet ja keltaiset pyöreät emojit ensin pienellä tähtityllalla kuppikakkujen
keskelle. Pursota suut, silmät ja pisarat pienellä pyöreällä 2 mm tyllalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Wanhanajan kerroskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Överisti vähä kaikkee -överidonitsit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Valkosuklaa-mansikkakakkuKoko Suomi leipoo: Vana-Tallinn-kahvileivätKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikat
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti