Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Annen ”Kahvin ja suklaan suloinen liitto”

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 07.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa loihdittiin pikakahvilla maustettu jälkiruoka.

Kakkupohja

  • 250 g tummaa suklaata
  • 90 g Valio voita
  • 180 g muscovadosokeria
  • 5 kananmunaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 25 g perunajauhoa
  • 65 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 2,5 rkl Nescafé pikakahvijauhetta
  • vajaa 2 rkl Valio turkkilaista jogurttia
  • 1,5 punainen chili
  • 2,5 tl chilirouhetta

Kermaliköörimousse

  • 4 dl Valio vispikermaa
  • 1 dl kermalikööriä
  • 300 g mascarponea
  • 4 kpl liivatelehteä

Kahvikiille

  • 5,25 dl vettä
  • 2 rkl Nescafé pikakahvijauhetta
  • 150 g Valio kuohukermaa
  • 80 g sokeria
  • 100 g tummaa suklaata
  • 6 kpl liivatelehteä

Tosca

  • 20 g Valio voita
  • 50 g mantelilastuja
  • 40 g intiaanisokeria
  • 25 g Valio kuohukermaa
  • 0,5 rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Tryffelit

  • 40 g tumma suklaa
  • nokare Valio voita
  • 0,5 rkl Nescafé pikakahvijauhetta
  • 2 rkl nutellaa
  • 10 g tomusokeria
  • 0,5 rkl Valio ranskankerma
  • 0,5 dl Tummaa kaakaojauhetta kuorruttamiseen

Koristesuklaat

  • 300 g tummaa suklaata
  • kultaspray
  • syötävä lehtikulta

Valmistusohje

VALMISTA KAKKUPOHJA: Valmista kakkupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sulatetut ja jäähdytetyt suklaa ja voi. Sekoita kunnolla pohjaa myöten.  Sekoita keskenään vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja chililastut. Lisää jauhoseokseen pikakahvijauhe siivilän läpi. Sekoita jauhoseos taikinaan varovasti käännellen. Lisää turkkilainen jogurtti sekä hienonnettu chili. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia. Jäähdytä pohja.

VALMISTA TOSCA: Yhdistä aineet kattilassa ja anna kiehahtaa sekoittaen. Levitä massa leivinpaperoidulle pellille ohueksi levyksi ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes massa on saanut tummemman värin  ja reunat alkavat selvästi kypsyä. Nosta ritilän päälle ja jäähdytä.

VALMISTA MOUSSE: Vatkaa vispikerma ja kermalikööri vaahdoksi. Lisää mascarpone, siivilöi mukaan myös vaniljakreemijauhe. Sulata liotetut liivatelehdet ruokalusikalliseen likööriä ja lisää seos ohuena nauhana massaan koko ajan sekoittaen.

Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta tarjoilulasien pohjan kokoisia ympyröitä. Halkaise ympyrät, jotta saat yhdestä palasesta kaksi ympyrää. Nosta pohjat laseihin.  Pursota kermaliköörimassaa ohut kerros pohjien päälle. Laita päälle toinen kakkulevy ja pursota jälleen sen päälle kermaliköörimassaa. Levitä tarvittaessa lusikalla massaa niin, että se on aivan reunoja myöten joka kohdasta. Nosta lasit kylmään hyytymään.

VALMISTA KAHVIKIILLE: Lämmitä vesi höyryävän kuumaksi, lisää pikakahvijauhe. Laita toiseen kattilaan rouhittu suklaa, kerma ja sokeri. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää liotetut liivatteet kahvijuomaan ja lisää sitten suklaamassa kahvin sekaan. Anna jäähtyä haaleaksi. Kaada sitten kahvikiille hyytyneiden moussekerrosten päälle. Kaada kiille lusikan avulla, jotta mousseen ei tule liikaa painetta yhteen kohtaan ja siihen ei muodostu reikää. Nosta takaisin kylmään jähmettymään.

VALMISTA TRYFFELIMASSA: Sulata voi ja rouhittu suklaa kattilassa. Nosta kattila liedeltä. Lisää pikakahvijauhe (siivilän läpi), nutella, tomusokeri ja ranskankerma, sekoita massa tasaiseksi. Nosta kylmään jähmettymään.

TEMPEROI SUKLAA: Rouhi suklaa pieneksi ja laita se muoviseen kulhoon. Lämmitä suklaata sulatusteholla lyhyissä jaksoissa välillä sekoittaen, kunnes sen lämpötila on 48 – 50 astetta. Nosta astia kylmään vesihauteeseen (varo ettei massaan pääse yhtään vettä) ja jäähdytä koko ajan sekoittaen, kunnes massan lämpötila on 27—28 astetta. Lämmitä sen jälkeen massaa lyhyissä pätkissä mikrossa, kunnes lämpötila on 31—32 astetta. Kaada suklaasula silikonimuotin koloihin ja nosta kylmään kovettumaan.

Pyöritä tryffelimassasta pieniä palloja. Kierittele pallot tummassa kaakaojauheessa. Laita tryffelipallot muotilla tehtyjen suklaapallojen sisään, käytä pieni määrä sulaa suklaata liimaksi. Suihkauta koristeisiin kultasprayta.

KORISTELE hyytyneet annosmaljat. Murra toscalevystä paloja ja paina pala kevyesti kiilteeseen. Lisää suklaapallon puolikas. Suihkauta vielä kultasprayta annoksen pintaan ja lisää syötävää kultaa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Mariamin Ti amoKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Suklainen heijastusKoko Suomi leipoo: Sitruuna-suklaakakku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti