Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Riitan kesäinen valumakakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 28.01.2019 20:53

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kymmenennen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi kesäisen valumakakun.

POHJAT

  • 7 munaa
  • 4½ dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl unikonsiemeniä
  • 2 tl sitruunakuoria
  • 2 rkl kuumaa vettä

RAPARPERIHILLO

  • 450g raparperia
  • 50g puolukkaa
  • ¼ dl vettä
  • 250g hillosokeria
  • ¼ tl vaniljajauhetta

VOIKUKKAMARMELAADI

  • 2½ dl voikukan terälehtiä (keltainen osa)
  • 1½ dl vettä
  • 1½ tl sitruunan kuorta
  • 1½ tl sitruunamehua
  • 1½ dl hillosokeria

MASCARPONE KREEMI

  • 100 g mascarpone
  • 1½ dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

VOIKREEMI

  • 300g huoneenlämpöistä voita
  • 300g tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Elintarvikeväri (Moss green pasta ”Wilton”)

4 kpl MARSIPAANI RUUSUA JA LEHDET

  • 125g roosan värinen marsipaani
  • Elintarvikeväri (BURGUNDY punainen pasta ”Wilton”)
  • 50g vihreän värinen marsipaani
  • Elintarvikeväri (MOSS GREEN pasta ”Wilton”)

SOKERILASTU 2 kpl

  • 30g vettä
  • 30g glykoosi
  • 30g sokeria
  • Pistaasi pähkinöitä
  • Kuivakukka rouhe (Ruusu ja syreeni terälehtiä)

GANACHE DRIP

  • 80g kermaa
  • 80g suklaata 50-60%
  • 1 tl pikakahvi jauhe

Valmistusohje

POHJAT: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ja käännä varovaisesti muna-sokeri vaahtoon. Raasta pesty sitruuna kuori ja lisää unikonsiemenet. 

Viimeisenä 2 rkl kuumaa vettä, sekoita ja kaada kahteen 18 cm korkeaan irtopohjavuokaan.

Paista uunissa n. 45 min, uunin alaosassa.

RAPARPERIHILLO: Keitä raparperi, puolukka ja vesi n. 5 min. Survo sauvasekoittimella ja lisää sokeri ja vanilja. Keitä vielä n. 3 min ja jäähdytä.

VOIKUKKAMARMELAADI: Keitä vesi ja kaada vesi voikukkien päälle ja anna seistä n. tunti. Siivilöi ja keitä uudestaan sokerin kera n. 5 min. Lisää sitruuna kuoret ja mehu. Kaada lasipurkkiin ja anna seistä ilman kansia seuraavaan päivään huoneenlämmössä.

MASCARPONE KREEMI: Vatkaa ja laita pursotinpussiin.

VOIKREEMI: Vatkaa voi valkoiseksi ja lisää sokerit ja väri. Laita pursotinpussiin.

4 kpl MARSIPAANI RUUSUA JA LEHDET: Tarvitset n. 10 kpl pientä marsipaani palloja yhtä ruusua varten (n. 1cm halkaisija). Paina pallot litteäksi. Paina teelusikan pohjan avulla reunat pitsimäiseksi. Vedä terävällä veitsellä ruusun terälehti pöydältä. Muotoile terälehdet ruusuksi: Kiinnitä ruusun ytimeen ympärille terälehtiä niin, että seuraava terälehti alkaa aina edellisen alta. Älä paina terälehtiä kiinni muualta kuin aivan alhaalta.

SOKERILASTU 2 kpl: Keitä vesi, glukoosi ja sokeri paksupohjaisessa pikkukattilassa kunnes mittari näyttää 155 astetta. Ota n. 1 tlk kuumaa liuosta ja levitä leivinpaperille haluamaasi muotoon. Koristele heti kuiva kukilla ja pähkinöillä. Jäähdytä huoneenlämmössä.

KOKOAMINEN: Leikkaa kakkupohjat kuuteen osaan

Ensimmäinen kerros: Kostuta pohja 4 rkl raparperimehua. Pursota voikreemi (vihreä) reunoihin. Lisää raparperi hillo keskelle ja pursota pinnalle mascarpone kreemi.

Seuraava kerros: Kostuta, voikreemi, voikukkamarmelaadi ja mascarpoone kreemi. Toista raparperi kerroksella, sen jälkeen voikukkamarmeladi jne.

Levitä loput voikreemista läpikuultavaksi reunoihin ja kakun päälle ja levitä pinta sileäksi lastalla. Aseta kakku pakkaseen n. 15 min.

GANACHE DRIP: Keitä kerma ja kahvijauhe. Kaada rouhitun tumman suklaan päälle ja anna sulaa. Anna hiukan jäähtyä huoneenlämmössä (n. 45 asteeseen).

Kaada kuorrute jäähtyneen kakun keskelle ja levitä lastalla pääliosan päälle ja anna valua hallitusti kakun sivulle, viimeistele vielä pursotinpussilla lisää valuvaa suklaata.

Nosta saman tien kylmään jäähtymään.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Aurinkoiset tartaletit, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Mausteiset kuppikakut, MerjaKoko Suomi leipoo: Kaukaa, mutta läheltä -maapallokakku, TiiaKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Annen iltapäivän tee kirsikkapuun allaKoko Suomi leipoo: TROPICAL XMAS-XPLOSION 2019!
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti