Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sannan suolaisen makea raakakakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 10.12.2018 20:57

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Sanna leipoi suolaisen makean raakakakun.

Pohja

  • 6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (esim. Provena)
  • 0,75 dl sulatettua kaakaovoita
  • 0,75 dl raakakaakaojauhetta
  • 0,75 dl hunajaa tai agave-siirappia
  • 0,5 dl vettä

Salty Caramel -kerros

  • 23 pehmeitä taatelia (Medjool)
  • ½ tl hienoa merisuolaa
  • ¼ dl vettä

Raakasuklaatäyte

  • 1 ½ dl sulatettua kaakaovoita
  • 3-4 dl paksua jääkaappikylmää kookoskermaa (rasvaa vähintään 20 %)
  • 1 ½ dl raakakaakaojauhetta
  • 1 tl vanilja
  • 1 ½ dl hunajaa
  • 1 rkl soijalesitiiniä

Mustaherukkamelba

  • 100g mustaherukoita
  • hunajaa
  • vettä
  • vaniljaa

Koristeeksi

  • 100g tuoreita mustaherukoita, mustaherukan lehtiä, 50 g tummaa raakasuklaata

Valmistusohje

1. Valmista ensin pohja. Mittaa kaurahietaleet blenderiin tai tehosekoittajaan. Hienonna hetki kaurahiutaleita, lisää sen jälkeen loput pohjan ainekset ja aja tasaiseksi massaksi.Vuoraa irtopohjavuoka (18 cm) leivinpaperilla. Levitä keksipohja irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Tasoita keksipohjan reunat veitsellä viimeistellyn lopputuloksen aikaansaamiseksi.

2. Mittaa kaikki salty caramel -kerroksen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Levitä valmis salty caramel keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja siirry sitten valmistamaan suklaatäyte.

3. Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa juoksevaksi, taikinaan käytetään 1,5 dl sulaa voita. Avaa kookosmaitopurkki, tee veitsellä reikä kermaosan läpi ja valuta ylimääräinen neste pois. Mittaa kaikki suklaatäytteen ainekset blenderinkannuun/tehosekoittajaan ja pyöritä tasaiseksi mousseksi. Kaada suklaamousse Salty Caramel -täytteen päälle ja siirrä kakku pakastimeen hyytymään 1,5 tunnin ajaksi.

4. Paseraa mustaherukat. Sekoita kaikki aineet tehosekoittajassa tasaiseksi ja makeuta haluttuun makuun. Kaada melba hyytyneen kakun päälle.

5. Koristele kakku syötävillä kukilla ja tuoreilla marjoilla marjoilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Marin vegaaninen BritakakkuKoko Suomi leipoo: Saaran seepraraakakakkuKoko Suomi leipoo: Riitan vadelmainen raakakakkuKoko Suomi leipoo: Pinjan Snickers raakakakkuKoko Suomi leipoo: Marin sinivalkoinen raakakakkuKoko Suomi leipoo: Lauran Kolmen raidan raakasuklaakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti