Koko Suomi leipoo: Lauran Kolmen raidan raakasuklaakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Laura leipoi kolmen raidan raakasuklaakakun. Kakun valmistamiseen tarvitset 20 cm irtopohjavuoan vuorattuna leivinpaperilla ja kakkukalvolla. Kannattaa huomioida, että kookoskermavaahtoa varten kookosmaitotölkkiä tulisi jäähdyttää jääkaapissa yön yli, ennen valmistusta.
Alin raita, brownies
- 170 g Pekaanipähkinöitä
- 250 g Kuivattuja taateleita
- 1,5 dl Raakakaakaojauhetta
- 0,75 dl Kookoshiutaleita
- 3 rkl Juoksevaa hunajaa
- 1/4 tl Suolaa
Keskimmäinen raita, valkosuklaa
- 345 g Liuotettuja cashew -pähkinöitä (yön yli vedessä jääkaapissa tai 4 h huoneenlämmössä). Huom: mittaa pähkinät ennen kuin laitat ne likoamaan!
- 1,5 dl Makeuttamatonta mantelimaitoa
- 1,5 dl Vaahterasiirappia
- 1 dl Sulatettua kaakaovoita (n. 100 g)
- 4,5 tl Vaniljaesanssia
- 3/4 tl Suolaa
Ylin raita, suklaa
- 6 rkl Raakakaakaojauhetta
- 6 rkl Sulatettua kaakaovoita
- 3 rkl Mantelimaitoa
Vadelmamelba
- 800 g Pakastevadelmia
- 14 kpl Kuivattuja taateleita
- 3 rkl Juoksevaa hunajaa
- 1 tl Vaniljaesanssia
Kookoskermavaahto
- 1 tölkki Kookosmaitoa (esim. Pirkka), yön yli jääkaapissa jäähdytettynä
- 2-3 rkl Vaahterasiirappia
Koristeluun
- 400 g Pensasvadelmia, jääkaappikylmiä
Valmistusohje
1. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat kakkukalvolla.
2. Valmista brownies -pohja: aseta pekaanipähkinät teholeikkuriin ja hienonna pieneksi rouheeksi. Voit myös rouhia pähkinät veitsellä. Lisää koneeseen taatelit ja jatka hienontamista, kunnes seos muuttuu tahmeaksi ja taatelit ovat hienontuneet hyvin. Voit myös rouhia taatelit veitsellä ja yhdistää pähkinöiden kanssa kulhossa. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita kunnes taikina muuttuu kauniin suklaiseksi. Vältä vaivaamasta liikaa, jottei taikina muutu "rasvaiseksi".
3. Kaavi taikina irtopohjavuoan pohjalle ja painele käsin mahdollisimman tiukaksi. Aseta vuoka jääkaappiin.
4. Valmista valkosuklaamassa: mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täydellä teholla, kunnes seos on tasaista ja mahdollisimman hienojakoista. Kaada hiukan vajaa puolet seoksesta toiseen kulhoon odottamaan. Kaada jäljelle jäänyt massa irtopohjavuokaan brownies -pohjan päälle. Siirrä vuoka pakastimeen 15 minuutiksi.
5. Valmista suklaamassa: sekoita edellä sivuun siirtämääsi valkosuklaamassaan raakakaakaojauhe, kaakaovoi ja mantelimaito. Sekoita tasaiseksi käsin tai tehosekoittimessa.
6. Kaada suklaamassa kevyesti jäädytetyn valkosuklaamassan päälle irtopohjavuokaan. Siirrä vuoka pakastimeen mieluiten vähintään tunniksi.
7. Sekoita vadelmamelban ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi seos ja aja uudestaan tehosekoittimessa ennen tarjoilua.
8. Jäähdytä kookosmaitotölkkiä jääkaapissa yön yli. Älä sekoita tölkkiä ennen sen avaamista. Avaa tölkki ja kuori tölkin yläosaan kerääntynyt kookoskerma sekoitusastiaan. Vispaa kookoskermaa täydellä teholla parin minuutin ajan, kunnes seos alkaa muistuttaa kermavaahtoa. Mausta vaahto vaahterasiirapilla ja siirrä pursotuspussissa jääkaappiin odottamaan kakun koristelua.
9. Poista kakku pakastimesta ja irrota irtopohjavuoasta noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Siirrä tarjoiluvadille.
10. Puolita jääkaappikylmät vadelmat hellävaraisesti. Asettele vadelmat vieri viereen kakun pinnalle edeten kakun ulkoreunoista kohti keskustaa. Koristele tarjoiluvati vadelmamelballa ja kookoskermavaahdolla. Tarjoile kakku vadelmamelban kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti