Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lauran Kolmen raidan raakasuklaakakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 10.12.2018 20:51

MTV LIFESTYLE

Alin raita, brownies

  • 170 g Pekaanipähkinöitä
  • 250 g Kuivattuja taateleita
  • 1,5 dl Raakakaakaojauhetta
  • 0,75 dl Kookoshiutaleita
  • 3 rkl Juoksevaa hunajaa
  • 1/4 tl Suolaa

Keskimmäinen raita, valkosuklaa

  • 345 g Liuotettuja cashew -pähkinöitä (yön yli vedessä jääkaapissa tai 4 h huoneenlämmössä). Huom: mittaa pähkinät ennen kuin laitat ne likoamaan!
  • 1,5 dl Makeuttamatonta mantelimaitoa
  • 1,5 dl Vaahterasiirappia
  • 1 dl Sulatettua kaakaovoita (n. 100 g)
  • 4,5 tl Vaniljaesanssia
  • 3/4 tl Suolaa

Ylin raita, suklaa

  • 6 rkl Raakakaakaojauhetta
  • 6 rkl Sulatettua kaakaovoita
  • 3 rkl Mantelimaitoa

Vadelmamelba

  • 800 g Pakastevadelmia
  • 14 kpl Kuivattuja taateleita
  • 3 rkl Juoksevaa hunajaa
  • 1 tl Vaniljaesanssia

Kookoskermavaahto

  • 1 tölkki Kookosmaitoa (esim. Pirkka), yön yli jääkaapissa jäähdytettynä
  • 2-3 rkl Vaahterasiirappia

Koristeluun

  • 400 g Pensasvadelmia, jääkaappikylmiä

Valmistusohje

1. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat kakkukalvolla.

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Laura leipoi kolmen raidan raakasuklaakakun. Kakun valmistamiseen tarvitset 20 cm irtopohjavuoan vuorattuna leivinpaperilla ja kakkukalvolla. Kannattaa huomioida, että kookoskermavaahtoa varten kookosmaitotölkkiä tulisi jäähdyttää jääkaapissa yön yli, ennen valmistusta.

2. Valmista brownies -pohja: aseta pekaanipähkinät teholeikkuriin ja hienonna pieneksi rouheeksi. Voit myös rouhia pähkinät veitsellä. Lisää koneeseen taatelit ja jatka hienontamista, kunnes seos muuttuu tahmeaksi ja taatelit ovat hienontuneet hyvin. Voit myös rouhia taatelit veitsellä ja yhdistää pähkinöiden kanssa kulhossa. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita kunnes taikina muuttuu kauniin suklaiseksi. Vältä vaivaamasta liikaa, jottei taikina muutu "rasvaiseksi".

3. Kaavi taikina irtopohjavuoan pohjalle ja painele käsin mahdollisimman tiukaksi. Aseta vuoka jääkaappiin.

4. Valmista valkosuklaamassa: mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täydellä teholla, kunnes seos on tasaista ja mahdollisimman hienojakoista. Kaada hiukan vajaa puolet seoksesta toiseen kulhoon odottamaan. Kaada jäljelle jäänyt massa irtopohjavuokaan brownies -pohjan päälle. Siirrä vuoka pakastimeen 15 minuutiksi.

5. Valmista suklaamassa: sekoita edellä sivuun siirtämääsi valkosuklaamassaan raakakaakaojauhe, kaakaovoi ja mantelimaito. Sekoita tasaiseksi käsin tai tehosekoittimessa.

6. Kaada suklaamassa kevyesti jäädytetyn valkosuklaamassan päälle irtopohjavuokaan. Siirrä vuoka pakastimeen mieluiten vähintään tunniksi.

7. Sekoita vadelmamelban ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi seos ja aja uudestaan tehosekoittimessa ennen tarjoilua.

8. Jäähdytä kookosmaitotölkkiä jääkaapissa yön yli. Älä sekoita tölkkiä ennen sen avaamista. Avaa tölkki ja kuori tölkin yläosaan kerääntynyt kookoskerma sekoitusastiaan. Vispaa kookoskermaa täydellä teholla parin minuutin ajan, kunnes seos alkaa muistuttaa kermavaahtoa. Mausta vaahto vaahterasiirapilla ja siirrä pursotuspussissa jääkaappiin odottamaan kakun koristelua.

9. Poista kakku pakastimesta ja irrota irtopohjavuoasta noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Siirrä tarjoiluvadille.

10. Puolita jääkaappikylmät vadelmat hellävaraisesti. Asettele vadelmat vieri viereen kakun pinnalle edeten kakun ulkoreunoista kohti keskustaa. Koristele tarjoiluvati vadelmamelballa ja kookoskermavaahdolla. Tarjoile kakku vadelmamelban kanssa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakkuKoko Suomi leipoo: Sannan suolaisen makea raakakakkuKoko Suomi leipoo: Saaran seepraraakakakkuKoko Suomi leipoo: Riitan vadelmainen raakakakkuKoko Suomi leipoo: Pinjan Snickers raakakakkuKoko Suomi leipoo: Marin sinivalkoinen raakakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti