Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Marin sinivalkoinen raakakakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 10.12.2018 20:52

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 4dl Saksanpähkinöitä
  • 1dl Manteleita
  • 1.5dl Kivettömiä taateleita
  • ripaus Suolaa
  • tilkka Vettä

Täyte

  • 80g Raakakaakaovoi sulaa
  • 80g Kookosöljy sulaa
  • 4.5dl Liotettuja Cashew pähkinöitä
  • 2-3 rkl Luomu hunajaa
  • 1dl Täysrasvaista kookosmaito/kermasäilykkeestä vispattua vaahtoa (yön yli jääkaapissa jähmettynyttä)
  • 60g(2 Limeä) Puristettua limen mehua
  • 3dl mustikoita (myös pakastetut käy)
  • ½ Vaniljatangon siemenet
  • 1½dl Boysen marjoja
  • Ripaus Suolaa

Koristeluun

  • 2.5dl Pensasmustikoita
  • Syötäviä orvokin kukkia
  • 20g Raakakaakaovoita

Kookosvaahto

  • Loput kookosvaahdosta maustettuna hunajalla ja vaniljatankon siemenillä maun mukaan.

Valmistusohje

1. Laita pohjaan tulevat pähkinät monitoimikoneeseen ja rouhi pähkinät pieneksi. Lisää joukkoon taatelit ja ripaus suolaa. Aja seos tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä joukkoon.

2. Vuoraa 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 5cm ylöspäin. Laita jääkaappiin pohja jähmettymään. Käytä reunoilla halutessasi reunakalvoa.

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Mari leipoi sinivalkoisen raakakakun. Reseptin kakusta riittää 12 hengelle. Huomioi, että kookosvaahtoa varten, kookosmaitotölkkiä tulisi säilyttää vuorokauden ajan jääkaapissa, ennen valmistamista.


3. Huuhtele cashewpähkinät ja valuta vesi pois. Laita cashewpähkinät, hunaja, limemehu, vaniljatangon siemenet ja ripaussuolaa tehosekoittimeen. Sekoita massaa, kunnes se on tasaista.

4. Sulata pieneksi paloiteltu raakakaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa ja lisää massan joukkoon sulana. Sekoita massaa vielä hetki.

5. Vaahdota kookosmaitopurkin pintaan kertynyt paksu maitomassa käsivatkaimella ja lisää vaahtoa 1 dl kakkumassan joukkoon varovasti käännellen että kakku saa vaahdosta ilmavuutta.

6. Sekoita 1/3 massaan mustikat ja soseuta seos kunnolla. Tee kakun pohjalle n.15cm kerros mustikkamassasta ja laita pakkaseen jähmettymään. Marinoi boysenmarjat maun mukaan hunajassa ja limemehussa. Kun mustikkamassa on jähmettynyt, laita sen ympärille valutetut, marinoidut boysenmarjat ja kaada loppu täytemassa päälle ja tasoita pinta lastalla. Peitä vuoka tuorekelmulla. Laita kakku pakkaseen/pikajäähdyttimeen vähintään 40 minuutiksi tekeytymään. Mausta loppu kookosvaahto hunajalla ja vaniljansiemenillä ja laita pursotuspussiin jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

7. Sulata raakakaakaovoi ja tee 12 koristetta raakakaakaovoista ja orvokeista.

8. Nosta kakku vähän ennen tarjoilua huoneenlämpöön lämpenemään ja koristele pensasmustikoilla ja kookosvaahdolla, sekä orvokinkukkalastuilla. Halutessasi tee boysenmarjojen marinadista raitoja kakun päälle.

9. Anna hieman seistä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Marin vegaaninen BritakakkuKoko Suomi leipoo: Tommin puolukkainen kookosraakakakkuKoko Suomi leipoo: Sannan suolaisen makea raakakakkuKoko Suomi leipoo: Saaran seepraraakakakkuKoko Suomi leipoo: Pinjan Snickers raakakakkuKoko Suomi leipoo: Lauran Kolmen raidan raakasuklaakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti