Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Marin vegaaninen Britakakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 07.01.2019 20:52

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton

Pohja

  • 3 dl Sirosokeria
  • 1/4 tl Suolaa
  • 150 g Sulaa rasvaa (vegaanista margariinia)
  • 250 g säilyke kikherneitä soseena
  • 1 rkl Vaniljasokeria
  • 1 rkl Leivinjauhetta
  • 6 dl Vehnäjauhoa
  • 3 dl Maustamatonta vissyä
  • vuokaspraytä voiteluun

Marenki

  • 140 g Säilyke kikherneiden lientä eli Aqua fabaa
  • 2 dl Sirosokeria
  • 1 tl Sitruunamehua
  • 1 dl Kuorellisia mantelilastuja

Täyte ja koristelu

  • 4 dl Vaahtoutuvaa soijakermaa
  • 1.5 L Tuoreita kotimaisia mansikoita
  • ¼ L tuoreita punaherukoita (pakasteet käy myös)
  • maun mukaan sokeria kerman makeutukseen

Punaherukka siirappi

  • 1.5 dl Punaherukkamehu (vahvaa ja mielellään makeuttamatonta)
  • 0.5 dl Sokeria

Valmistusohje

1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 170 asteeseen. Laita kahteen 24cm irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat vuokasprayllä.

2. Erottele kikherheet liemestä ja soseuta oikea määrä herneitä sauvasekoittimella.

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Mari leipoi vegaanisen britakakun mansikoilla ja punaherukoilla. Reseptin kakusta tulee 12 palaa.

3. Sulata rasva mikrossa. Sekoita kulhossa rasva, sokeri, suola, kikhernesose ja vaniljasokeri. Anna seistä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Tässä välissä laita yleiskoneeseen kikherneiden liemi vatkautumaan vispilällä ja lisää siihen vähitellen sokeria vaahtoutumisen aikana.

4. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään toisessa kulhossa ja laita puolet seoksesta rasvasokeriseoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot seokseen ja viimeiseksi vissy varoen, ettei kuplat pääse karkaamaan taikinasta. Levitä taikina kahteen vuokaan tasaisesti ja levitä valmis marenki tasaisesti molempien taikinapohjien päälle ja mantelilastut molempien pohjien päälle takaisesti.

5. Paista kiertoilmalla uunissa 170 asteessa noin 30-35min, kunnes tikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa. Aqua faba marenki ei kovetu niin kovaksi kuin ranskalainen marenki.

6. Laita punaherukka siirapin ainekset pieneen kattilaan ja keitä n.15 min kunnes seos on siirappimaista. Anna siirapin jäädä jäähtymään.

7. Poista muutamaa kaunista mansikkaa lukuun ottamatta mansikoista kannat ja pilko ne viipaleiksi. Vatkaa soijakerma vaahdoksi ja mausta sokerilla maun mukaan. Laita kerma pursotuspussiin ja jääkaappiin odottamaan koristelua.

8. Ota valmiit kakkupohjat uunista ja laita ne jäähtymään pikajäähdyttimeen. Kasaa kakut kakkualustalle niin, että väliin tulee n 2/3 mansikoista, punaherukoista ja kermasta. Laita toinen kakkupohja päälle ja koristele kauniisti marjoilla, kermalla ja herukkasiirappiraidoilla.

9. Säilytä kakku kylmässä, mutta tarjoile mahdollisimman pian kauniilta kakkujalustalta.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen mansikka-ricotta-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Valkosuklainen Mustikka-Passion -kakkuItsenäisyyspäivän Mustikka-KermakakkuKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaGluteeniton mansikkakakkuKoko Suomi leipoo: Poutapilven raparperileivokset
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaVegaaninenMansikkakakkuMaidotonKananmunatonLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti