Koko Suomi leipoo: Saaran seepraraakakakku

KSL: Jakso 5. Raakakakku Saara
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Saara leipoi seepraraakakakun. Huomioi, että kookosvaahtoa varten, kookosmaitotölkkiä tulisi säilyttää vuorokauden ajan jääkaapissa, ennen valmistamista.

Pohja

  • 100 g kaurahiutaleita
  • 65 g kookoshiutaleita
  • 1/2 tl suolaa
  • n. 35 kpl taateleita

Vaniljatäyte

  • 600 g cashewpähkinöitä (yön yli liotettuja)
  • 850 ml (reilu 2 tölkkiä) kookosmaitoa
  • (yön yli jääkaapissa ollut)
  • 2¼-3 rkl sitruunamehua
  • 3¼-4 tl vaniljatahnaa
  • 6-8 rkl vaahterasiirappia

Suklaatäyte

  • 2¼-3 dl raakakaakaojauhetta
  • 4-6 rkl vaahterasiirappia
  • 2¼-3 tl sitruunamehua
  • 2 suurta vihertävää banaania

Päälle

  • 1½ dl kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa)
  • HUOM: vaniljatäytteeseen avattu kolmas
  • tölkki hyötykäyttöön!
  • n. 10 kpl Tuoreita mansikoita

Taatelikastike

  • n. 15 taatelia
  • 3-6 rkl mantelimaitoa/vettä
  • sitruunamehua

Mansikkahillo

  • 1 rkl chia-siemeniä
  • ¼ dl vettä
  • 140 g mansikoita
  • ½ rkl vaahterasiirappia

Valmistusohje

1. Aloita valmistamalla hillo. Liota chia-siemeniä hetki vedessä. Jätä muutama mansikka sivuun odottamaan, ja soseuta muut aineet tehosekoittimessa.

2. Pieni kokonaiset marjat hieman pienemmiksi ja sekoita ne hillon joukkoon. Siirrä kylmään tekeytymään.

3. Valmista kakku. Poista taateleista kivet ja laita ne hetkeksi likoamaan veteen. Laita kaurahiutaleet, kookoshiutaleet sekä suola monitoimikoneeseen/tehosekoittimeen ja aja ne jauhoksi.

4. Lisää jauhoseokseen liotetut taatelit ja soseuta monitoimikoneella taikinaksi.

5. Aseta leivinpaperi pyöreän vuoan (22cm) pohjalle ja öljyä reunoja hieman. Taputtele taikina vuoan pohjalle. Levitä pohjan päälle hillo ja siirrä vuoka kylmään.

6. Täytteet: Laita kaikki vaniljatäytteen ainekset monitoimikoneeseen/tehosekoittimeen, ja soseuta ne. Maista seosta, ja lisää tarvittaessa makeutusta, sitruunaa sekä vaniljaa. Seoksen tulisi olla lopulta melko löysää.

7. Siirrä noin puolet täytteestä toiseen kulhoon odottamaan. Lisää jäljelle jääneeseen osaan suklaatäytteen ainekset ja soseuta ne monitoimikoneessa tasaiseksi. Maistele ja lisää tarvittaessa makeutusta tai raakakaakaojauhetta, jos haluat syvemmän suklaan maun.

8. Kokoaminen: Kaada vuorotellen suklaa- ja vaniljatäytteitä vuokaan aloittaen suklaatäytteestä. Kaada suklaatäytettä niin, että lähes koko pohja peittyy. Sen jälkeen kaada vaniljatäytettä niin, että suklaatäytteestä näkyy ainoastaan hieman reunoilta. Jatka täytteiden kaatamista vuorotellen, kunnes täytteet loppuvat.

9. Vispaa kookosmaito vaahdoksi ja levitä se kakun päälle. Nosta kakku jäähdytyskoneeseen jähmettymään/Jääkaapissa yön yli, (Jos valmistat jääkaapissa, siirrä kakku tuntia ennen tarjoilua pakkaseen)

10. Valmista taatelikastike. Liota taateleita vedessä. Survo taatelit tahnaksi sauvasekoittimella tai soseuta tehosekoittimella. Lisää mantelimaitoa/vettä joukkoon, seuraten seoksen koostumusta. Lisää sitruunamehua joukkoon tuomaan hieman hapokkuutta. Kaada kastiketta raidoiksi hyytyneen kakun pinnalle, jonka jälkeen siirrä kakku jälleen kylmään.

11. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua viipaloiduilla tuoreilla mansikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.