Koko Suomi leipoo: Riitan vadelmainen raakakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi vadelmaisen raakakakun. Kakun reseptistä riittää 12 hengelle.
Pohjakerros
- 3 dl auringonkukan siemenet
- 2 ½ dl taateleita (kivetön)
- 3 rkl kaakaota
- 1 rkl vettä
- 1 dl kookoshiutaleita
Vadelmakerros
- 2 ½ dl cashew pähkinöitä (yön yli liotettuja)
- 60 g vaahtera siirappi
- 1 tl vaniljajauhetta
- 40 g vettä
- 80 g sulatettu kookosöljy
- 1 ½ dl pakaste vadelmia
Suklaakerros
- 50 g RAW suklaata
- 2½ dl cashew pähkinöitä (yön yli liotettuja)
- 4 rkl vettä
- 2 dl taateleita (kivetön)
- 3 rkl kaakaota
- 3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 2 tl vaniljajauhetta
- Ripaus himalayasuolaa
Matcha-kreemi
- 1 ¼ dl kaakaovoita
- 85 ml vaahterasiirappia
- 1 rkl matcha
Koristeet
- 12kpl suuret pakaste puutarha vadelmaa
- 15kpl pistaasipähkinöitä
- 3kpl ananaskirsikkaa
Valmistusohje
1. Aloita murskaamalla auringonkukan siemenet jauhoksi tehosekoittimella. Lisää loput pohjakerroksen ainekset sekoittimeen ja sekoita pari minuuttia. Painele massa 20cm irtopohjalliseen vuokaan. Laita kylmään.
2. Murskaa liotetut pähkinät (2,5 dl) tehosekoittimella noin neljän minuutin ajan. Lisää siirappi, vaniljajauhe, vesi ja kookosöljy. Sekoita tehosekoittimella. Lisää vadelmat ja sekoita vielä minuutti tehosekoittimella. Tasoita kreemi jäähtyneelle pohjalle ja anna jäähtyä kylmässä.
3. Siirrä liotetut pähkinät (2,5 dl) blenderiin ja aja hienoksi vaahdoksi. Sulata suklaa. Lisää kaikki loput suklaakerroksen ainekset cashew-vaahtoon ja sekoita blenderissä vielä pari minuuttia. Tasoita kreemi jäähtyneelle pohjalle ja anna jäähtyä kylmässä.
4. Sulata kaakaovoi ja vaahterasiirappi vesihauteessa. Lisää matchajauhe kun kaakaovoi on sulanut. Anna jäähtyä n. 5 min ja kaada kreemi kakun pintaan. Koristele 12 kappaleella isoilla pakastetuilla puutarha vadelmilla ja pistaasi pähkinöillä. Koveta kakku pakkasessa noin 2 tuntia. Ennen tarjoilua koristele makusi mukaan esimerkiksi ananaskirsikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa