Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makea

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 31.01.2022 20:10

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Annen elokuva: Titanic.

Murotaikina

  • 50 g Valio voita, huoneenlämpöinen
  • 20 g sirosokeria
  • 15 g kananmunaa
  • 60 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 10 g mantelijauhoja
  • 20 g perunajauhoja
  • 0,25 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl sitruunankuorta
  • 0,75 dl Kookoshiutaleita vuoan jauhotukseen
  • vuokaspray
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja kaulintaan

Juustokakkutäyte

  • 10 g Valio tuorejuusto, maustamaton
  • 10 g Valio ranskankerma
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 10 g sokeri
  • ½ keltuainen
  • ½ valkuainen
  • 30 g mustikka (pakaste, sulatettu)

Mustikkahillo

  • 150 g mustikka, tuore tai pakaste
  • 3 rkl vettä
  • 1 ½ rkl hillo-marmeladisokeri
  • 1 tähtianis

Kiille

  • 0, 25 dl vettä
  • 1 rkl hyytelösokeri

Koristejää

  • 50 g isomaltoosi
  • elintarvikevärit sky blue, royal blue

Koristeluun

  • 0,5 dl tuoreita metsämustikoita tai pensasmustikoita
  • 20 g valkosuklaata

Valmistusohje

VALMISTA MUROTAIKINA: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi sitruunankuori. Laita taikina kylmään jähmettymään.

VALMISTA TÄYTE: Vatkaa käsivispilällä tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin. Lisää sokerit ja keltuainen sekä soseutetut mustikat. Vatkaa valkuainen erillisessä kulhossa kovaksi, kiinteäksi vaahdoksi ja lisää se sitten varovasti nostellen mustikkamassan sekaan.

Voitele minimuffinivuoan kolot ja jauhota ne kevyesti kookoshiutaleilla. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota levystä stanssilla / sopivan kokoisella lasilla ympyröitä. Nosta taikinapalat vuokaan. Täyte kolot mustikkatäytteellä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia kunnes taikinan reunat ovat saaneet hiukan väriä. Anna jäähtyä.

KEITÄ MUSTIKKAHILLO: Jos mustikat ovat kovin vetisiä, siivilöi ylimääräinen neste pois. Laita mustikat, vesi, hillo-marmeladisokeri ja tähtianis kattilaan ja keitä muutama minuutti. Jätä jäähtymään, poista anis.

VALMISTA JÄÄKORISTEET isomaltoosista. Sulata isomaltoosi pannulla. Kaada sula sokeri leivinpaperin päälle pitkähköksi viivaksi. Lisää massaan heti elintarvikeväriä (royal blue, sky blue) hammastikulla. Lisää muutamaa eri sävyä, jos haluat vaihtelevamman värisen lopputuloksen. Levitä sulaa sokerimassaa haarukalla, tee vetoja viivan poikki, jotta saat aikaan ”tikkuja”.

KORISTELE LEIVOKSET: Nostele leivoksen päälle mustikkahilloa. Murra jääkoristeesta pieniä paloja ja paina ne pystyyn hilloon leivoksen reunaan. Lisää muutama tuore mustikka ja sivele mustikat hyytelökiilteellä. Sulata valkosuklaa ja pursota /valuta lusikalla siitä muutama kevyt viiva leivoksen poikki.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Sweetcher-leivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Lauran KukkakedollaKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko Koko Suomi leipoo: Cafe Mocha leivokset
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti