Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Rapea raparperi-puustikakku

Julkaistu 17.11.2020 15:48

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Rapea pohja

  • 225 g voi (huoneenlämpöinen)
  • 7,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 2 tl kaneli
  • 3 dl kuohukerma
  • ¾ tl tuorehiiva
  • n. 5 dl vehnäjauhoja kaulimiseen

Raparperihillo (pohjien päälle)

  • 300 g raparperi, Pakkasmarja
  • 4 kpl kananmunan keltuainen
  • 2 dl sokeri
  • ½ dl sitruunanmehua
  • ½ tl kaneli
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta

Korvapuustitäyte

  • 125 g voi (huoneenlämpöinen)
  • 2 dl fariinisokeri
  • 4 rkl kaneli
  • 3 tl vanilijakreemijauhetta

Puustivaahto (hillon päälle)

  • 250 g mascarpone
  • 4 dl vispikerma
  • 1 dl tomusokeri
  • 3 rkl kardemumma
  • 3 tl kaneli

Koristeluun

  • 4 dl vispikerma
  • 200 g tuorejuusto
  • 3 rkl sokeri
  • noin 15 kpl tuoreita mansikoita
  • 3 kpl kanelitanko
  • kourallinen erilaisia syötäviä kukkia
  • Muutamia Valkoisia koristehelmiä

Valmistusohje

RAPEA POHJA: Nypi jauhot, kaneli ja huoneenlämpöinen voi keskenään. Liota hiiva kylmään kermaan ja lisää se seokseen, sekoita nopeasti tasaiseksi vatkaimella. Kippaa taikina kelmun päälle ja painele taikina litteäksi kelmujen väliin, nosta kylmään odottamaan noin 10-20 minuutiksi. Valmista tässä vaiheessa ja laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 200 asteeseen. Ota taikina kylmästä ja kauli se ohueksi levyksi jauhotetulle pöydälle. Leikkaa leivinpaperista muotiksi suorakaiteen muotoinen pala noin 15x25cm. Leikkaa tämän avulla taikinasta 4 saman kokoista levyä tortturullalla. Nosta palat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Pistele levyt haarukalla.

raperperi-hillo

Leikkaa ylijääneestä taikinasta pienellä sydänmuotilla paloja, nosta pelleille ja pistele myös ne haarukalla. Paista kiertoilmalla 200 asteessa 10-15 min. Valmista odotellessa korvapuustitäyte. Nosta pohjalevyt jäähtymään kahdelle jäähdytysritilälle ja vie hetkeksi kylmään. Valmista seuraavaksi puustivaahto. 

RAPARPERIHILLO: Kuori ja paloittele raparperi paloiksi ja laita kattilaan. Lisää kaikki muut ainekset raparperien sekaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lieden teho puoleen ja keitä noin 10 min välillä sekoittaen. Kaada seos kahteen kulhoon ja nostaa kylmään vesihauteeseen jäähtymään ja odottamaan täyttöä. 

KORVAPUUSTITÄYTE: Sekoita kaikki aineet vatkaimella tasaiseksi.

PUUSTIVAAHTO: Vaahdota kaikki aineet sekaisin kuohkeaksi vaahdoksi. Laita ruusutyllalla varustettuun pursotuspussiin.

KAKUN KOKOAMINEN JA KORISTELU: Nosta alin pohja tarjoilulautaselle. Jätä muut jäähdytysritilöiden päälle. Levitä korvapuustitäyte kolmen pohjalevyn päälle palettiveitsen avulla.  Kaada raparperihillosta 1/3 tarjoilulautaselle olevan pohjan päälle ja tasoita lusikalla. Älä levitä aivan reunoihin asti. Pursota puustivaahto; Aloita reunoista tekemällä pursotukset. Keskelle tee pursottamalla suorat viivat. Nosta toinen levy päälle toista, samoin kolmas. Nosta kansi päälle. 

Koristele kakku pursottamalla kermatäytetty ruusupursotuksilla, asettele sydän paloja kakun keskelle, leikkaa mansikkapaloja keskiviivalle, asettele myös kanelitangot ja kukat kakun keskelle. Sirottele päälle valkoista tomuhilettä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Mökkitiellä juustokakkuset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: TastyTravel -cake, KatiKoko Suomi leipoo: Ullan Kakkumuistoja Karjalasta -hunajakakkuKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussa
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti