Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pehmis aidolla vohvelilla, Merjan resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 18.12.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa iskettiin jätskimuistot pöytään.

Ainekset

  • Vohvelit
  • voita 75 g
  • kananmunia 2 kpl
  • sokeria 0,75 dl
  • Sunnuntai vehnäjauhoja 1,25 dl
  • vaniljasokeria 1 tl
  • suolaa ripaus
  • • Sulata ja jäähdytä voi.
  • • Vaahdota kananmunat ja sokeri.
  • • Lisää voisula ja kuivat aineet joukkoon, sekoita.
  • • Kuumenna vohvelirauta.
  • • Levitä n. 1½ tl taikinaa vohveliraudan levylle. Paista kullanruskeaksi, älä polta.
  • • Nosta kuuma vohveli tasapohjaisen juomalasin päälle, niin että reunoja jää pohjasta yli,
  • painele lasia vasten.
  • • Jäähdytä ja irrota, kun vohveli on kovettunut.

Kinuskikastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • Ripaus suolaa

Mansikkamelba

  • 250 g tuoreita mansikoita
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0, 25 dl vettä
  • 1 tl maissitärkkelystä

Vaniljatäyte

  • 1 ¼ dl täysmaitoa
  • ½ dl sokeria
  • 2 kpl keltuaista
  • 1 tl / 1 kpl vaniljauutetta tai vaniljatanko
  • 2 kpl liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • Mansikkatäyte
  • 1 dl Pople Strawberry Ice Cream –likööriä
  • 2 kpl liivatelehteä
  • 10 g pakastekuivattua mansikkaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,25 dl tomusokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • Suklaakeksit
  • 25 g voita
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 0,8–1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 0,25 tl leivinjauhetta
  • 2 tl tummaa kaakaojauhetta
  • Koristeet
  • Mansikkamelba (katso ohje yllä)
  • Suklaakeksimurua (katso ohje yllä)
  • 200 g tuoreita mansikoita

Valmistusohje

VOHVELIT: Sulata ja jäähdytä voi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja kuivat aineet joukkoon, sekoita. Kuumenna vohvelirauta. Levitä n. 1½ tl taikinaa vohveliraudan levylle. Paista kullanruskeaksi, älä polta. Nosta kuuma vohveli tasapohjaisen juomalasin päälle, niin että reunoja jää pohjasta yli,
painele lasia vasten. Jäähdytä ja irrota, kun vohveli on kovettunut.

KINUSKIKASTIKE: Keitä miedolla lämmöllä n. 10–15 min, niin kauan, että sakeutuu. Jäähdytä. 

MANSIKKAMELBA: Laita mansikat korkeaan astiaan, soseuta sauvasekoittimella. Jos käytät jäisiä mansikoita, sulata kattilassa miedolla lämmöllä ja soseuta sauvasekoittimella. Kuumenna. Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään. Lisää mansikkasurvoksen sekaan koko ajan
sekoittaen, kunnes sakenee. Nosta liedeltä ja jäähdytä. 

VANILJATÄYTE: Mittaa kattilaan maito, sokeri ja keltuainen. Lisää vaniljauute tai halkaistu vaniljatanko, josta kaavittu siemenet pois, lisää nekin. Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna maitoseosta, niin että se sakenee hieman, sekoita koko ajan. Poista vaniljatangon palat kiisselistä. Purista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kuuman vaniljakiisselin joukkoon koko ajan sekoittaen. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele vaniljakiisselin joukkoon, sekoita tasaiseksi. 

MANSIKKATÄYTE: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta likööriä hetken aikaa, purista liivatteista ylimäärinen vesi pois ja sulata ne kuuman liköörin joukkoon. Sekoita hyvin ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi, murskaa pakastekuivatut mansikat jauheeksi, vaikka pienessä
pussissa. Notkista toisessa kulhossa maustamaton tuorejuusto, tomusokeri sekä mansikkajauhe. Vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon likööri-liivateseos koko ajan vatkaten. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Halutessa vähän punaista elintarvikeväriä.

SUKLAAKEKSIT: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja vatkaa sekaisin. Paista vohveliraudalla joko pyöreitä pieniä lastuja tai isompi kerralla ja murskaa/palastele jäähtyneenä. 

LEIVOSTEN TÄYTTÄMINEN JA VIIMEISTELY: Täytä vohvelikipposet pursottamalla pursotuspussissa olevilla mansikka- ja vaniljatäytteellä käyttäen M1 tyllaa. Jätä keskelle pieni kolo kinuskikastikkeelle, pistä sinne kinuskikastiketta. Valuta mansikkamelbaa hyytyneiden täytteiden päälle. Murustele suklaakeksimurua. Laita tuoreita mansikoita/mansikka reunalle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lapsuuden marjamaitoa, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Diplomaatin kaneliset suolakaramellidonitsit, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Kookoksiset Tonavan aallot, TanjaKoko Suomi leipoo: Oton Mokka-unelmatrifleKoko Suomi leipoo: Annen ”Kahvin ja suklaan suloinen liitto”
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti