Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kookoksiset Tonavan aallot, Tanja

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 12.10.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.

  • Kokonaisvalmistusaika: 160 min

Kakkutaikina

  • 1 prk (680/350g) Hapankirsikoita, kivettömät
  • 250 g Voita
  • 200 g Sokeria
  • 5 kpl Kananmunaa
  • 350 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl Leivinjauhetta
  • 3 tl Vaniljasokeria
  • 2 ¼ rkl Kaakaojauhetta
  • 6 rkl Kookoshiutaleita
  • 1 rkl Kevytmaitoa

Vaniljakastike

  • 2 ¼ dl Täysmaitoa
  • 1 ½ kpl Kananmunan keltuainen
  • 1 ½ rkl Maissitärkkelystä
  • 30 g Sokeria
  • 2 tl Vaniljasokeria
  • ½ rkl Voita

Kookosmarengit

  • 1 kpl Kananmunan valkuaista
  • 50 g Erikoishienoa sokeria
  • ripaus suolaa
  • 40 g Kookoshiutaleita
  • Rypsiöljyä leivinpaperin voiteluun

Vaniljakreemi

  • n. 2 ½ dl Vaniljakastike (itse tehty, ohje ylempänä)
  • 100 g Voita
  • ¾ dl Tomusokeri

Suklaakuorrutus

  • 100 g Tumma suklaata
  • 1 rkl Rypsiöljyä

Koristelu

  • n. 250 g Kirsikka (tuore)

Valmistusohje

TAIKINA: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja leivinpaperoi irtopohjavuoka (ø 24 cm). Valuta kirsikat. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää vähitellen sokeri joukkoon. Vaahdota, kunnes sokeri on liuennut ja vaahto on tasaista. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina kahteen kulhoon ja lisää toiseen kulhoon kookoshiutaleet, kaada vuokaan. Lisää toiseen puoleen taikinasta kaakaojauhe ja maito, laita tumma taikina vaalean päälle vuokaan. Painele hapankirsikat kevyesti tummaan taikinaan. Paista uunissa 20-25 min. Ota kypsä kakku pois vuoasta ja jäähdytä.

VANILIJAKASTIKE: Vatkaa keltuaiset ja sokerit hyvin sekaisin kulhossa. Lisää maissitärkkelys ja vatkaa hyvin sekaisin. Kuumenna maitoa kattilassa, älä kiehauta vaan odota siihen asti, että maito alkaa höyrytä, ota pois liedeltä ja kaada vajaa dl keltuais-seokseen. Vatkaa hyvin käsivispilällä ja jatka maidon lisäämistä osissa, vatkaten aina välillä kunnes kaikki maito on lisätty. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen pohjaa myöden puulastalla. Kun koostumus alkaa muuttua, sekoita nopeammin, kunnes sakenee ja alkaa pulpahtaa. Ota pois liedeltä ja lisää voi. Jäähdytä.

VANILJAKREEMI: Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaniljakastike voivaahdon joukkoon lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. 

SUKLAAKUORRUTUS: Sulata suklaa mikrossa ja sekoita öljy joukkoon

KOOKOSMARENGIT: Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja laita pellille leivinpaperi ja voitele leivinpaperi öljyllä. Hienonna kookoshiutaleet tehosekoittimella hienommaksi. Vatkaa kananmunan valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan koko ajan täydellä teholla vatkaten, kunnes marenkimassa on kiinteää. Kääntele kookoshiutaleet varovasti marenkiin. Pursota pellille kekoja ja paista uunissa n. 20-25 min kunnes ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ennen pelliltä irrotusta.

KOKOAMINEN JA KORISTELU: Kokoa kakku tarjoilulautaselle. Lisää vaniljakreemi jäähtyneen kakun päälle. Lisää sitten suklaakuorrutus. Laita suklaakuorrutuksen päälle (ennen kuin ehtii jähmettyä) kookosmarengin palasia sekä tuoreita kirsikoita koristeeksi. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Oton Mokka-unelmatrifleKoko Suomi leipoo: Lauran Sydämellinen lakritsi-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)Koko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti