Mainos

Koko Suomi leipoo: Kookoksiset Tonavan aallot, Tanja

koko_suomi_leipoo_s8_eps5_taidonnäyte_tehtävä_tanja_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.

  • Kokonaisvalmistusaika: 2h 40min

Kakkutaikina

  • 1 prk (680/350g) Hapankirsikoita, kivettömät
  • 250 g Voita
  • 200 g Sokeria
  • 5 kpl Kananmunaa
  • 350 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl Leivinjauhetta
  • 3 tl Vaniljasokeria
  • 2 ¼ rkl Kaakaojauhetta
  • 6 rkl Kookoshiutaleita
  • 1 rkl Kevytmaitoa

Vaniljakastike

  • 2 ¼ dl Täysmaitoa
  • 1 ½ kpl Kananmunan keltuainen
  • 1 ½ rkl Maissitärkkelystä
  • 30 g Sokeria
  • 2 tl Vaniljasokeria
  • ½ rkl Voita

Kookosmarengit

  • 1 kpl Kananmunan valkuaista
  • 50 g Erikoishienoa sokeria
  • ripaus suolaa
  • 40 g Kookoshiutaleita
  • Rypsiöljyä leivinpaperin voiteluun

Vaniljakreemi

  • n. 2 ½ dl Vaniljakastike (itse tehty, ohje ylempänä)
  • 100 g Voita
  • ¾ dl Tomusokeri

Suklaakuorrutus

  • 100 g Tumma suklaata
  • 1 rkl Rypsiöljyä

Koristelu

  • n. 250 g Kirsikka (tuore)

Valmistusohje

TAIKINA: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja leivinpaperoi irtopohjavuoka (ø 24 cm). Valuta kirsikat. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää vähitellen sokeri joukkoon. Vaahdota, kunnes sokeri on liuennut ja vaahto on tasaista. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina kahteen kulhoon ja lisää toiseen kulhoon kookoshiutaleet, kaada vuokaan. Lisää toiseen puoleen taikinasta kaakaojauhe ja maito, laita tumma taikina vaalean päälle vuokaan. Painele hapankirsikat kevyesti tummaan taikinaan. Paista uunissa 20-25 min. Ota kypsä kakku pois vuoasta ja jäähdytä.

VANILIJAKASTIKE: Vatkaa keltuaiset ja sokerit hyvin sekaisin kulhossa. Lisää maissitärkkelys ja vatkaa hyvin sekaisin. Kuumenna maitoa kattilassa, älä kiehauta vaan odota siihen asti, että maito alkaa höyrytä, ota pois liedeltä ja kaada vajaa dl keltuais-seokseen. Vatkaa hyvin käsivispilällä ja jatka maidon lisäämistä osissa, vatkaten aina välillä kunnes kaikki maito on lisätty. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen pohjaa myöden puulastalla. Kun koostumus alkaa muuttua, sekoita nopeammin, kunnes sakenee ja alkaa pulpahtaa. Ota pois liedeltä ja lisää voi. Jäähdytä.

VANILJAKREEMI: Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaniljakastike voivaahdon joukkoon lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. 

SUKLAAKUORRUTUS: Sulata suklaa mikrossa ja sekoita öljy joukkoon

KOOKOSMARENGIT: Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja laita pellille leivinpaperi ja voitele leivinpaperi öljyllä. Hienonna kookoshiutaleet tehosekoittimella hienommaksi. Vatkaa kananmunan valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan koko ajan täydellä teholla vatkaten, kunnes marenkimassa on kiinteää. Kääntele kookoshiutaleet varovasti marenkiin. Pursota pellille kekoja ja paista uunissa n. 20-25 min kunnes ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ennen pelliltä irrotusta.

KOKOAMINEN JA KORISTELU: Kokoa kakku tarjoilulautaselle. Lisää vaniljakreemi jäähtyneen kakun päälle. Lisää sitten suklaakuorrutus. Laita suklaakuorrutuksen päälle (ennen kuin ehtii jähmettyä) kookosmarengin palasia sekä tuoreita kirsikoita koristeeksi. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.