Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Oton Mokka-unelmatrifle

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 07.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa loihdittiin pikakahvilla maustettu jälkiruoka.

Mokkapohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 40 g Valio voita
  • 50 g tummaa suklaata
  • ½ dl hyvin vahvaa pikakahvista valmistettua kuumaa kahvia
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 rkl tummaa leivontakaakaota
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • 1 dl Nescafé pikakahvista valmistettua vahvaa kahvia
  • 3 rkl Valio maitoa
  • 2 tl sokeria

Suklaa-mokkakeksit

  • 100 g Valio voita
  • 200 g fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 120 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 4 rkl vahvaa Nescafé pikakahvijauheesta valmistettua kahvia

Appelsiini-creme patissiere

  • 3 dl Valio täysmaitoa
  • 3 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl maizenaa
  • 2 rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl hienoksi raastettua luomu-appelsiinin kuorta
  • 2 dl Valio vispikermaa

Kahvi-kirsikkahilloke

  • 250 g kivettömiä pakastekirsikoita
  • 2 dl minihillosokeria
  • 2 rkl todella vahvaa Nescafé pikakahvijauheesta valmistettua kahvia
  • 1 tl vaniljasokeria

Mokkamarenkivoikreemi

  • 2 valkuaista
  • ½ dl vettä
  • 1 ¾ dl sokeria
  • 225 g huoneenlämpöistä Valio voita
  • 3 rkl todella vahvaa Nescafé pikakahvijauheesta valmistettua kahvia
  • Hieman punaista elintarvikeväriä.

Koristeluun

  • 1 ruukku vahvaa minttua (n. 20 kaunista lehteä)
  • 150 g tuoreita kirsikoita

Valmistusohje

MOKKAPOHJA: Laita uuni lämpenemään 210 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa ja yhdistä kahvin kanssa. Sekoita suklaaseos munasokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi taikinan joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista n. 9-10 minuuttia.

Kumoa kääretortun tavoin sokeroidulle leivinpaperin päälle ja stanssaa jälkiruokakulhojen kokoisiksi ympyröiksi.

KOSTUTUS: Sekoita kahvin joukkoon maito ja sokerit ja kostuta pohjat.

SUKLAA-MOKKAKEKSIT: Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon kuivat aineet, suklaa ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele pieniksi palloiksi ja paina niitä hieman litteämmiksi. Laita keksit pellille (jätä leviämisvaraa). Paista 190-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

APPELSIINI-CREME PATISSIERE: Sekoita isossa kulhossa keskenään keltuaiset, sokeri, maizena ja vehnäjauho.  Kiehauta maito. Kaada maito keltuaisseokseen samalla koko ajan vispilällä sekoittaen. Kaada takaisin kattilaan. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa ja vispaa sitä samalla. Pienennä lämpöä ja jatka keittämistä vielä hetki. Jäähdytä. Mausta vaniljatahnalla ja -sokerilla sekä appelsiininkuorella. Siirrä jäähtymään jääkaappiin. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja kääntele jäähtyneen täytteen joukkoon.

KAHVI-KIRSIKKAHILLOKE: Laita kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja anna kiehua n. 5 minuuttia välillä sekoitellen. Siirrä jäähtymään.

MOKKAMARENKIVOIKREEMI: Kuumenna hyvin pienessä kattilassa vesi ja puolet sokerista. Sekoittele hiljalleen ruokalusikalla. Jätä seos liedelle miedolle lämmölle niin että sokeri sulaa. Vatkaa valkuaiset yleiskoneessa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon samalla vatkaten ½ dl sokeria. Jatka vatkaamista puoliteholla vielä muutama minuutti. Nosta vesisokeriseoksen lieden lämpötilaa ja kuumenna seosta (älä sekoita) 115 asteiseksi. Tarkkaile lämpötilaa lämpömittarin avulla. Kaada sokerivesi ohuena nauhana samalla hiljalleen vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Jätä seos vatkautumaan 15 minuutiksi jotta se jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Nosta yleiskoneen teho melko kovalle ja lisää voi pieninä nokareina yksi kerrallaan. Lopuksi sekoita joukkoon kahvi. Sekoita tasaiseksi. Siirrä massa pussiin, jossa on tylla ja pursota leivinpaperin päälle kukkia. Siirrä kukat jähmettymään jääkaappiin.

KORISTELUUN: Kokoa jälkiruoat laittamalla kulhojen pohjalle appelsiinicremepatissierea, sen päälle kostutettu mokka-kakkulevy, sitten kirsikkahilloketta, sitten taas cremepatissierea jne. Yhteensä kolme kerrosta ja päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy. Murustele joka väliin myös rapeita mokka-suklaakeksejä. Koristele jälkiruoat pursotetuilla kukilla, vahvalla mintulla, kekseillä ja kirsikoilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pehmis aidolla vohvelilla, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Kookoksiset Tonavan aallot, TanjaKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Pientä ja sievääKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti