Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lapsuuden marjamaitoa, Juulian resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 30.01.2024 14:59

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa tehtiin charlottekakku.

Biscuit cuillere

  • 6 kpl kananmunia
  • 1,5 dl (aikaisemmin itse valmistettu) syreenisokeria
  • 2,3 dl (2 dl + 3rkl) erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 dl tomusokeria

Syreeni-bavaroise & tuoreet marjat

  • 665 g täysmaitoa
  • 1 kpl vaniljatankoa
  • 110g (6-8 kpl)keltuaisia
  • 65 g maissitärkkelystä
  • 100 g sokeria
  • 1 dl (aikaisemmin itse valmistettu) syreenisiirappia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 6 lehteä liivatetta
  • 500 g tuoreita mansikoita
  • 300 g metsämustikoita (tuoreena)
  • 300 g vadelmia (tuoreena)

Riisimuropohja

  • 90 g riisimuroja
  • 130 g valkosuklaanappeja
  • 2 tl hunajaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 0,5 tl sormisuolaa
  • Vuokaspray

METSÄN MARJAT & VALKOSUKLAAKORISTEET

  • 1 dl metsämustikoita
  • 2 dl mansikoita
  • 1 dl vadelmia
  • 200 g valkosuklaanappeja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 dl tomusokeria
  • Riisimuroja
  • 1 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponea
  • Pinkkiä väriä

Valmistusohje

BISCUIT CUILLERE: Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan ja lisää joukkoon sokeri edelleen vatkaten, kunnes sokeri on liuennut. Siivilöi ja sekoita keltuaisten joukkoon ensin puolet jauhoista ja sitten kolmasosa valkuaisista käännellen (toista: jauhot kahdessa erässä, valkuaiset kolmessa). Pursota keksejä ensiksi pyöreä kakkupohja (mittaa 24cm) sitten lopusta keksejä pyöreällä tyllalla pellille ja ripottele päälle tomusokeria siivilän avulla. Anna kuivahtaa pari minuuttia ja ripottele vielä uudelleen tomusokeria keksien pinnalle. Paista 10-15 minuuttia 180 asteessa. Vie pyöreä kakkupohja pikajäähdyttimeen jäähtymään.

SYREENI-BAVAROISE & TUOREET MARJAT: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaavi vaniljatangot ja lisää ne maidon kanssa kattilaan kuumenemaan. Vispaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri ja lopuksi vielä maissitärkkelys tasaiseksi tahnaksi. Kun maito on kiehuvan kuumaa, ota maito liedeltä ja lisää siitä kolmasosa keltuaismassan joukkoon ja sekoita voimakkaasti, toista vielä toisen kerran. Lisää sitten kiisseli lopun maidon joukkoon ja keitä kiisseli paksuksi miedolla lämmöllä. Lisää kuuman kiisselin joukkoon liivatteet. Kelmuta tiiviisti ja jäähdytä kiisseli huoneenlämpöiseksi (jääkaapissa laakeassa astiassa välillä sekoitellen). Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kerma jäähtyneen, huoneenlämpöisen kiisselin joukkoon. Laita vaahto pursotuspussiin ja kylmään/täytä kakku mahdollisimman pian. Kuutioi 300g mansikoista• Laita tarjoilualustalle irtopohjavuoan rengas ja vuokaspraylla käsitelty reunakalvo. Kaada puolet vaahdosta riisimuropohjan päälle, aseta päälle kuutioidut mansikat ja puolet vadelmista ja mustikoista. Laita marjojen päälle pyöreä lusikkakakku ja hiukan vaahtoa tarttumapinnaksi, marjat ja kaada loppu vaahto marjojen päälle, tasoita ja laita jäähdytyskaappiin hyytymään.

RIISIMUROPOHJA: Sulata valkosuklaa mikrossa. Sekoita sulan suklaan joukkoon öljy ja hunaja. Kaada sula suklaaseos riisimurojen joukkoon, sekoita ja lisää vielä sormisuola. Painele seos kakkulautaselle kakkurenkaan sisälle ja jäähdytä. 

METSÄN MARJAT & VALKOSUKLAAKORISTEET: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista samalla vatkaimella mascarpone ja vatkaa joukkoon 0,5 dl tomusokeria. Vatkaa kerma ja mascarpone vielä yhteen. Laita vaahto pursotuspussiin. Irrota kakun ympäriltä rengas ja kiinnitä jäähtyneet syreenikeksit hyytyneen kakun reunoille mascarpone-vaahdolla, sido ympärille nauha ja laita kylmään jähmettymään. Temperoi valkosuklaa: sulata 2/3 suklaasta 45-46 asteiseksi, rouhi loput ja lisää rouhittua suklaata kuuman suklaan joukkoon vähitellen, sekoittele kunnes suklaa on 29-30 asteista. Värjää osa suklaasta pinkiksi. Putsaa marjat. Sekoita perunajauho ja tomusokeri ja ripottele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pursota tomun päälle valkosuklaasta pitsejä. Kasta marjoja suklaaseen ja laita puhtaalle leivinpaperille kovettumaan. Tee marjoihin pinkkejä raitoja pienellä tyllalla. Laita pitsejä pystyyn kakkuun ja asettele kakun päälle runsaasti marjoja. Voit tehdä koristeita myös valkosuklaasta ja riisimuroista.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Pehmis aidolla vohvelilla, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Oton Mokka-unelmatrifleKoko Suomi leipoo: Kesäinen marja-marenki-manteliunelma
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti