Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mansen kiakkotaistelu, Tanja

MTV OY / Saku Tiainen
Julkaistu 21.09.2022 20:36

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.

Kakkupohja

  • 4 kpl kananmuna
  • n. 2 dl sokeri
  • n. 1 ¼ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • n. ¾ dl perunajauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 ½ rkl kardemumma

Lemon curd

  • 2 kpl sitruunankuori
  • 1 dl sitruunanmehu
  • 3 kpl kananmunan keltuainen
  • 1 ¾ dl sokeri
  • n. 1 l kylmää vettä curdin viilentämisvesihauteessa vatkausta varten

Sitruunatäyte

  • 1 kpl sitruunankuori
  • 2 dl vispikerma
  • 200 g turkkilainen jogurtti
  • 150 g lemon curd-tahna (itse tehty, ohje ylempänä)
  • 1 pss creme Fix (Dr. Oetker)
  • oranssi pastaväri

Valkosuklaatäyte ja mustikat

  • 3 dl vispikerma
  • n. 1 dl sokeri
  • 150 g valkosuklaa
  • 150 g maustamaton tuorejuusto
  • violetti pastaväri
  • n. 3 dl pensasmustikka
  • sininen pastaväri

Suklaakreemi

  • 300 g tumma suklaa
  • 3 rkl musta kaakaojauhe
  • n. 3 rkl kuumaa vettä
  • 350 g voi
  • 2 dl tomusokeri
  • 200 g maustamaton tuorejuusto
  • 2 tl vaniljasokeri
  • musta pastaväri

Koristelu

  • n. 100 g sokerimassa
  • pastavärit; oranssi, sininen, keltainen, vihreä

Kakun kostutus

  • n. 2 dl kevytmaito
  • 1 tl vaniljasokeri

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24cm) leivinpaperilla, pohja sekä reunoille suikaleet. Ota 3 samankokoista lasia. Riko yhteen lasiin munat, toiseen saman verran sokeria kuin munia ja kolmanteen saman verran jauhoja kuin munia (2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja). Sekoita jauhoihin myös leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon jauhot vähitellen varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa kypsäksi, n. 30-40 min. Testaa kypsyys tikulla, kakkupohja on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Peitä kakkupohja leivinpaperilla uunissa, jos pinta alkaa saada liikaa väriä. Anna kakkupohjan olla muutama min. irtopohjavuoassa ja kumoa sitten ritilälle, irrota vuoka. Anna jäähtyä kokonaan ennen kakun leikkaamista ja täyttämistä.

LEMON CURD: Pese sitruunat ja kuivaa pinta. Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehu. Laita kattilaan sitruunanmehu, kuoriraaste, keltuaiset ja sokeri. Kuumenna koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lieden lämpötila alemmas ja jatka keittämistä, että seos sakenee (n. 5 min.). Kaada curd kulhoon ja laita kylmään vesihauteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella/käsivispilällä hitaalla teholla, kunnes seos on vaahtomaisempaa. Laita kylmään jähmettymään.

SITRUUNATÄYTE: Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi, lisää joukkoon creme fix ja vatkaa vaahto jämäkäksi. Sekoita kermavaahtoon jogurtti, lemon curd ja kuoriraaste. Värjää oranssilla pastavärillä. 

VALKOSUKLAATÄYTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varoen mikrossa. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää sula suklaa joukkoon, vatkaa tasaiseksi. Lisää kermavaahto täytemassaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää pikkiriikkinen määrä violettia väriä (että keltaisuus häviää) ja värjää täytemassa sitten sinisellä värillä. 

SUKLAAKREEMI: Sulata tumma suklaa mikrossa. Sekoita kaakaojauhe ja kuuma vesi tahnaksi lasissa/mukissa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi (n. 5 min). Lisää voi-tomusokerivaahdon joukkoon sula suklaa, kaakaojauhetahna ja huoneenlämpöinen tuorejuusto sekä vaniljasokeri. Lisää mustaa pastaväriä tarpeen mukaan. Vatkaa seoksesta pehmeä ja kuohkea (muutaman min. ajan).

KAKUN KOKOAMINEN, KUORRUTUS JA KORISTELU: Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan (saat 2 täyteväliä). Kokoa kakku tarjoilulautaselle irtopohjavuoan reunusta ja reunakalvoa hyödyntäen. Laita alin pohjakerros vuokaan ja kostuta vaniljamaidolla. Laita valkosuklaatäyte pohjan päälle ja laita pensasmustikat täytteen päälle. Laita toinen pohjakerros vuokaan ja kostuta vaniljamaidolla. Laita sitruunatäyte pohjan päälle. Laita kolmas pohjakerros vuokaan ja kostuta myös vaniljamaidolla. Vie jääkaappiin tekeytymään siksi ajaksi, kun teet suklaakreemin ja kakun koristeet. Ota kakku kylmästä ja poista vuoka ja reunakalvo. Tasoita tarvittaessa kakun reunoja palettiveitsellä. Levitä suklaakreemi kakun päälle ja reunoille ja tasoita palettiveitsellä ja raapalla mahdollisimman sileäksi. Tee kakun päälle koristeet sokerimassasta. Tee oransseja, sinisiä ja keltaisia jääkiekkomailoja ja asettele kakun päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Heart of rainbow, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Lahja Äidille, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: SAVE the Planet, IidaKoko Suomi leipoo: Mustikkavyöry, OonaKoko Suomi leipoo: Oulu-Kakku, Stefan
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti