
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen jakson taidonnäytetehtävässä leivottiin Pride-teemaisia kakkuja.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen porkkanasose, öljy ja jauhoseos (jauhoseos siivilän läpi). Kääntele varovasti nuolijalla sekaisin.
Kaada taikina voideltuun 20cm irtopohjavuokaan. Paista 200°C n.45min. Voit laittaa paiston lopussa kakun päälle leivinpaperi, jos pinta alkaa liikaa tummua. Kumoa hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille ja irrota irtopohjavuoka varovasti. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Lemon curd:
Pese sitruunat. Raasta keltainen kuoriosa ja purista puolikkaista mehut. Kiehauta kattilassa sitruunamehu, sitruunankuori, tomusokeri ja munat koko ajan sekoitellen. Anna kypsyä hetken. Kun seos alkaa sakeutua sammuta levy ja siirrä kattila pois liedeltä. Lisää paloiteltu voi, sekoita ja laita tiiviisti suljettavaan purkkiin. Jäähdytä.
Valkosuklaatäyte:
Sulata valkosuklaa. Vaahdota vispikerma. Pehmennä tuorejuusto ja sekoita jäähtyneen suklaasulan kanssa. Nostele kermavaahto nuolijalla suklaa-tuorejuustotäytteen sekaan. Mausta tarvittaessa sokerilla.
Marenkivoikreemi:
Kakun täyttäminen:
Koristelu:
Ganache: