Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mustikkavyöry, Oona

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 19.10.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa vietettiin kakkupäivää.

  • Kokonaisvalmistusaika: 160 min

Valkosuklaa-kardemummapohja

  • 250 g voita
  • 220 g sokeria
  • 3 kpl kananmunaa
  • 375 g erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • Ripaus suolaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl maitoa
  • 150 g valkosuklaata

Kostutus

  • 1 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Valkosuklaa-kardemummalevy

  • 250 g valkosuklaata
  • 1 tl kardemummaa

Mustikkahillo

  • 200 g suomalaisia pakastemustikoita
  • Tilkka vettä
  • 100 g hillosokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 5 rkl vettä

Suklaamousse

  • 3 kpl liivatelehteä
  • Vettä liivatelehdille
  • 200 g taloussuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Suklaakreemi

  • 100 g taloussuklaata
  • 25 g tummaa suklaata (70%)
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa

Vanilja-valkosuklaavaluma

  • 3 dl maitoa
  • 2 rkl perunajauho
  • 2 rkl sokeria
  • 1 kpl kananmunankeltuainen
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 tl kardemummaa

Lisäksi

  • 75 g pensasmustikoita
  • 50 g valkosuklaata
  • Sinistä elintarvikeväriä

Lisäksi

  • Korkeaa reunakalvoa
  • Kirkasta pakkausteippiä

Valmistusohje

VALKOSUKLAA-KARDEMUMMAPOHJA: Vatkaa voi ja sokeri kunnolla sekaisin, lisää kananmunat ja vatkaa vielä hetken. Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää vuorotellen kuivia aineita, jogurttia sekä maitoa voiseokseen. Rouhi valkosuklaa ja lisää lopuksi joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina noin 35cm x 35cm uunipellille, paista 200asteessa uunin keskiosassa noin 15-20minuuttia. Anna jäähtyä, ja leikkaa pohjasta 4kpl pyöre

VALKOSUKLAA-KARDEMUMMALEVY: Temperoi valkosuklaa. Laita valkosuklaa metallikulhoon kattilan päälle jossa hieman vettä. Sulata suklaa ja kuumenna 40 asteiseksi. Nosta suklaakulho kylmän veden päälle, anna jäähtyä 26-27 asteiseksi. Nosta jälleen suklaakulho vesikattilan päälle ja kuumenna suklaa 28-29 asteiseksi. Lisää lopuksi kardemumma. Laita leivinpaperi esimerkiksi leikkuulaudan päälle, ja tee lusikalla suklaasulasta 3kpl noin ø 12cm ympyrää. Laita pakkaseen.

MUSTIKKAHILLO: Laita mustikat, vesitilkka, hillosokeri ja kardemumma kattilaan, anna kiehua noin 5-10minuuttia. Nosta kattila liedeltä, yhdistä perunajauho ja vesitilkka ja kaada jatkuvasti sekoitellen joukkoon. Nosta kattila liedelle ja anna pulpahtaa. Siirrä hillo kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan.

SUKLAAMOUSSE: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa, jätä sivuun. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit, vatkaa tasaiseksi. Lisää suklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, sulata liivatteet veteen ja anna liivateveden hetken aikaa jäähtyä. Kaada liivatevesi jatkuvasti vatkaten täytteeseen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita mousse pursotinpussiin.

KOSTUTUS: Yhdistä maito ja vaniljasokeri.

KAKUN KOKOAMINEN: Laita pohjapala tarjoilulautaselle ja aseta reunakalvo ympärille. Kostuta pohja. Pursota suklaamoussella valli reunan ympärille. Levitä 1/3 mustikkahillosta pohjan päälle. Ota pakkasesta yksi valkosuklaalevy ja nosta hillon päälle. Levitä suklaamoussea päälle. Toista tämä kaksi kertaa. Nosta lopuksi viimeinen pohjapala päälle, kostuta myös se. Nosta kylmään 30minuutiksi.

SUKLAAKREEMI: Sulata suklaat ja jätä sivuun. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, tähän menee noin 5-10minuuttia. Lisää suklaasula ja vatkaa hetki. Lisää vielä tuorejuusto ja vatkaa muutama minuutti.

VANILIJA-VALKOSUKLAAVALUMA: Laita maito, perunajauho, sokeri sekä kananmunankeltuainen kattilaan. Kuumenna jatkuvasti käsivispilällä pohjaa myöten sekoitellen, kunnes sakenee. Älä keitä seosta! Kun seos sakeutunut, nosta kattila levyltä, lisää vaniljasokeri sekä valkosuklaa. Sekoittele kunnes suklaa sulanut ja seos tasaista. Jaa täyte kahteen kaatonokalliseen astiaan, toiseen noin 1/3 ja toiseen 2/3. Anna jäähtyä. Lisää pienempään määrään tippa sinistä elintarvikeväriä, sekoita väri kevyesti hammastikulla. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi, laita kulhoon. Laita myös pensasmustikat omaan kulhoonsa.

KAKUN VIIMEISTELY: Levitä suklaakreemi jähmettyneen kakun päälle ja reunoille. Tee reunakalvosta 2kpl pyöreää muottia, toinen hieman isompi ja toinen pienempi. Painele muotit kakun päälle sisäkkäin, tee veitsellä pieniä viiltoja kakun pintaan muotin mukaisesti, niin muotit varmasti uppoavat noin 0,5cm kakun sisään. Näin ne eivät falskaa, kun valuma kaadetaan niiden sisään. Kaada yksivärinen valuma ulompaan muottiin. Kaada siniseksi värjätty valuma keskelle, ripottele mustikoita sekä valkosuklaarouhetta värjätyn täytteen päälle. Poista ensin ulompi muotti, ja sen jälkeen sisempi.

VINKKI: Tee leivinpaperilla ø15cm malli, näin saat kaikki kakkupohjat saman kokoisiksi. Laita kakku hetkeksi kylmään, kun levität kreemiä, näin saat helpommin tasaisen pinnan. Aseta reunakalvomuotit hyvin kakun päälle, muuten valuma tulee läpi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Schwarzwaldin prezelit, OonaKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Valkosuklaa-mansikkakakkuKoko Suomi leipoo: Valkosuklaapuolukkamoussekakku mantelimarenkipohjalla
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti