Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Karpalomoussella täytetty taatelikakku

Kirsikka Lyhteilä
Julkaistu 16.12.2019 12:07

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa kilpailijat tuunaavat perinteisiä joululeivonnaisia uuteen uskoon.

Pohja

  • 250 g kuivattuja taateleita
  • 2½ dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl soodaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • Täyte
  • 400 g karpaloita
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa

Kuorrute

  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 3 rkl maitoa
  • geelimäistä elintarvikeväriä (punaista ja valkoista)

Koristelu

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 50 g valkoista sokerimassaa
  • noin 100 g punaisia ja valkoisia candy melts -nappeja
  • punaisia ja valkoisia koristerakeita

Valmistusohje

Lämmitä uuni 175 °C:n. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.

Mittaa taatelit ja vesi kattilaan. Keitä seosta, kunnes taatelit ovat pehmenneet ja hajonneet. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita välillä, kunnes voi on sulanut. Jätä odottamaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon kermaviili. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää kevyesti käännellen munavaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon taateliseos. Kaada taikina esivalmisteltuihin vuokiin ja paista 40 minuuttia tai kunnes pohjiin painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan kuvulla peitettynä. Halkaise jäähtyneet pohjat kahteen osaan.

Mittaa karpalot ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes karpaloista alkaa irrota nestettä. Nosta lämpöä ja keitä muutama minuutti. Paseeraa karpalot siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Jäähdytä sose jääkaappikylmäksi.

Vatkaa täytettä varten mascarpone, kerma, tomusokeri ja vaniljatahna kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon puolet kylmästä karpalososeesta. Älä vatkaa, ettei seos juoksetu.

Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluvadille korkean kakkurenkaan sisään. Levitä päälle kolmasosa jäljelle jääneestä karpalososeesta ja kolmasosa karpalomoussesta. Nosta päälle seuraava pohja ja toista sama vielä kaksi kertaa. Laita viimeisen pohjan päälle kevyt paino ja anna kakun asettua jääkaapissa kuorrutteen valmistamisen ajan.

Vatkaa kuorrutetta varten pehmeä voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, maito ja vanilja ja vatkaa vielä muutama minuutti. Jaa kuorrute kolmeen osaan ja värjää yksi osa valkoisella ja yksi punaisella. Kuorruta kakku ensin kevyesti värjäämättömällä kuorrutteella ja laita jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Siirrä värjätyt kuorrutteet pursotinpusseihin. Pursota punainen ja valkoinen kuorrute vuorotellen renkaiksi kakun ympärille. Tasoita pinta.

Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja lämmitä seosta kevyesti vatkaten, kunnes sen lämpötila on 65 astetta. Siirrä kulho pois vesihauteesta ja vatkaa marenki huoneenlämpöiseksi. Lusikoi marenki kakun päälle ja ruskista kaasupolttimella. Viimeistele kakku koristerakeilla ja candymelts lastuilla ja sokerimassalumihiutaleilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Heart of rainbow, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Hissu-mummun moderni kahvikakku, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Kirpsakka kookosyllätysKoko Suomi leipoo: Sitruuna-suklaakakkuKoko Suomi leipoo: Prinsessan kaunis serkkutyttö
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti