Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Prinsessan kaunis serkkutyttö

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 19.11.2018 20:58

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 4 kananmunaa (noin 200g)
  • 120 g sokeria
  • 65 g vehnäjauhoja
  • 40 g perunajauhoja
  • vuokasprayta voitelemiseen

Kostutus

  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl tomusokeria

Hilloke

  • 300 g mustikoita
  • 1 dl hillosokeria

Täyte

  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 2 keltuaista
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl vaniljakreemijauhetta
  • 200 g tuoreita vadelmia

Kuorrutus

  • 500g vaniljanmakuista vaaleanpunaista sokerimassaa
  • 1 rkl tomusokeria

Pikeeri

  • ½ kananmunan valkuaista
  • noin 1 ½ dl tomusokeria
  • punaista ja vihreää pastaväriä

Valmistusohje

Pohja: Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot sekaan siivilän läpi varovasti käännellen. Laita vuokasprayta 20cm PME-/irtopohjavuokaan ja kaada taikina vuokaan. Kopauta muutaman kerran pöytään, jotta ilmakuplat häviävät. Paista uunin alatasolla 175° noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys kakkutikulla. Anna jäähtyä hetken ja kumoa pohja leivinpaperin päälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Veera leipoi ohjelmassa tuomareille vaaleanpunaisen version ruotsalaisesta prinsessakakusta.

Hilloke: Laita mustikat kattilaan yhdessä hillosokerin kanssa. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes seos muuttuu hieman paksummaksi. Anna jäähtyä.

Täyte: Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kevytmaito ja keltuaiset (säästä ½ valkuainen pikeeriin). Kuumenna liedellä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt maitokiisseli ja vaniljakreemijauhe.

Kokoaminen:

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta ja levitä päälle puolet mustikkahillokkeesta ja noin kolmannes vaniljatäytteestä. Upota täytteeseen tuoreet vadelmat. Nosta päälle seuraava pohja. Kostuta ja täytä lopulla hillokkeella ja kolmanneksella vaniljatäytettä. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Levitä loppu vaniljatäyte kakun päälle ja reunoille samalla muotoillen se pyöreäksi. Laita kylmään odottamaan.

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja tasoittele reunat. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa reunoilta pois, mutta jätä alareunaan noin 1 cm. Painele reuna kauniiksi simpukkatyökalulla. Tee ylimääräisestä massasta pieni ruusu kakun keskelle.

Valmista pikeeri vaahdottamalla valkuaista ja lisäämällä tomusokeria kunnes koostumus on hyvä. Värjää pieni osa pikeeristä punaisella ja loput vihreällä. Pursota pieniä ruusuja kakun pintaan.

Sihtaa viimeiseksi pinnalle tomusokeria. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Sweet and sourKoko Suomi leipoo: Kirpsakka kookosyllätysKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Kerro kerro kuvastin -kakkuKoko Suomi leipoo: Karpalomoussella täytetty taatelikakkuKoko Suomi leipoo: Kokakiat eli kreikkalaiset kermapallerot
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti