Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Hilpeähköt appelsiini-suklaakuppikakut, Eveliina

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 28.11.2023 07:46

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa leivottiin emojileivoksia.

Kuppikakkupohja

  • 2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl leivontakaakaojauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 150 g maustamatonta jogurttia
  • 2 kpl kananmunaa
  • 100 g maitosuklaata
  • 100 g Saksanpähkinöitä
  • 1 kpl appelsiini

Appelsiinicurd

  • 1 kpl appelsiinikuoriraaste
  • 1 kpl appelsiinin mehu
  • 3,5 dl tomusokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 50 g voita

Suklaakreemi

  • 100 g maitosuklaata
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl maitoa
  • 0,75 dl tomusokeria
  • 100 g voita

Tuorejuustokreemi

  • 100 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 75 g maustamaton tuorejuustoa
  • 1 rkl maitoa
  • 1 tl keltaista pastaväriä
  • 1 tl punaista pastaväriä

Pikeeri

  • 1 kpl valkuainen
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 0,5 tl sitruunamehua
  • 1 tl mustaa kaakaojauhetta
  • 0,5 tl mustaa tomuväriä

Sokerimassa

  • 40 g valkoista sokerimassaa
  • 0,5 tl punaista pastaväriä

Valmistusohje

KUPPIKAKKUPOHJA: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita KAIKKI kuivat aineet keskenään. Sekoita munat, jogurtti ja varovasti jäähtynyt voi. Kääntele kuivat aineet taikinaan. Raasta ja purista sen jälkeen appelsiini. Lisää kuoriraaste taikinaan. Rouhi suklaa ja pähkinät. Kääntele taikinan sekaan. Lopuksi voi lisätä hieman appelsiinin mehua taikinan joukkoon. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipeltiin ja annostele taikina niihin. Paista uunin keskitasolla n. 25 min.

APPELSIINICURD: Pese appelsiini ja raasta kuori. Purista appelsiinista mehu. Mittaa kattilaan appelsiinikuori, mehu, tomusokeri ja munat. Sekoita hyvin. Kuumenna seosta koko ajan sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Anna kiehua hetken, jotta seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää voi pieneksi kuutioituna. Laita erilliseen astiaan ja jäähdytä. 

KOKOAMINEN: Irrota kuppikakut uunin jälkeen vuoasta ja jäähdytä. Tee pienellä veitsellä ym. jäähtyneen kuppikakkujen päälle kolo appelsiinicurdia varten. Laita curd pursotinpussiin, jossa on pyöreäpäinen 1A tylla ja pursota curd kuppikakkujen sisälle. 

SUKLAAKREEMI: Sulata ja jäähdytä suklaa. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito. Lisää suklaa ja vaahdota pieni hetki. Kääntele lopuksi tuorejuusto kreemin joukkoon.

TUOREJUUSTOKREEMI: Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää vanilja-aromi ja appelsiinin mehu. Käännellään huoneenlämpöinen tuorejuusto sekaan. Värjää puolet kreemistä keltaisella pastavärillä ja puolet punaisella pastavärillä.

PIKEERI: Vatkaa valkuainen ja tomusokeri marengin omaiseksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja sekoita. Jätä osa valkoiseksi ja värjää toinen osa mustaksi kaakaojauhetta ja tomuväriä käyttäen. 

KORISTELU:  Laita suklaakreemi pursotinpussiin, jossa on pyöreäpäinen 1A tylla. Pursota kakkaemojin näköisiä läjiä kuppikakkujen päälle. Ota keltaiseksi värjätystä tuorejuustokreemistä n. kahden kuppikakun pursotuksien verran sivuun ja värjää se punaisella pastavärillä. Laita keltainen tuorejuustokreemi pursotinpussiin, jossa on myös 1A tylla ja pursota viiden kuppikakun päälle kerros, joka peittää muffinssin pinnan. Silota pienellä palettiveitsellä pinta tasaiseksi Tee samat vaiheet myös punaiselle tuorejuustokreemille.  Siirrä mustaksi ja valkoiseksi jätetty pikeeri kahteen erilliseen pursotinpussiin, jossa on
molemmissa pyöreä 5 tylla. Pursota mustalla pikeerillä emojeille kasvot. Pursota valkoisella pikeerillä emojeihin yksityiskohtia, kuten hampaat ym. Pursota kahteen punaiseksi jätettyyn kuppikakkuun kiroileva/vihainen emoji. Värjää valkoinen sokerimassa punaisella pastavärillä ja leikkaa sokerimassasta kaksi pientä sydäntä. Aseta sydämet yhden kuppikakun silmiksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Elegantisti överiä, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Pirskahtelevan määrätietoiset emojituulihatut, NellaKoko Suomi leipoo: Kirpeän raikkaat emojit, SiiriKoko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti