Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pirskahtelevan määrätietoiset emojituulihatut, Nella

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 27.11.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa leivottiin emojileivoksia.

Keksikuoret

  • 30 g kylmä voita
  • 2,5 rkl ruokokidesokeria
  • 35 g erikoisvehnäjauhoja
  • Keltainen elintarvikeväri

Tuulihatut

  • 60 g vettä
  • 60 g kevytmaitoa
  • 1 tl erikoishienoa sokeria
  • 1/3 tl suolaa
  • 60 g voita
  • 60 g erikoisvehnäjauhoja
  • 125 g kananmunaa

Kinuskitahna

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 65 g voita
  • Ripaus suolaa

Sitruunakeksit

  • 50 g voita
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 30 g kananmunaa
  • 1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl (vajaa) vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 2 rkl sitruunan kuoriraastetta
  • Keltainen elintarvikeväri
  • Violetti elintarvikeväri
  • Musta ja punainen elintarviketussi

Persikkamousse

  • 2 kpl (TAI säilykepersikka pieni tölkki) tuoretta persikkaa
  • 150 g mascarponea
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl erikoishienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Kinuskikreemi

  • 100 g voita
  • Muutama tippa vanilja-aromia
  • 100 g mascarponea
  • 2 dl tomusokeria
  • Ripaus suolaa
  • Vajaa puolet kinuskitahnasta

Valmistusohje

KEKSIKUORET: Leikkaa kylmä voi paloiksi. Laita voi, sokeri, vehnäjauho ja tippa keltaista elintarvikeväriä tehosekoittimeen ja sekoita murumaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin välissä noin kahden mm:n paksuiseksi levyksi. Laita pakastimeen. Ota kohmettuneesta taikinasta pyöreällä stanssilla (Ø n. 4 cm) keksejä. Keksi saa olla hieman tuulihattua pienempi.

TUULIHATUT: Mittaa kattilaan vesi, maito, sokeri, suola ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon siivilöidyt jauhot. Siirrä takaisin levylle ja sekoita kunnes taikina irtoaa reunoilta ja pohjasta. Jäähdytä noin viisi minuuttia. Lisää munat taikinaan yksitellen vatkaimen keskiteholla vatkaten. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on iso pyöreä tylla. Pursota pellille pyöreitä kasoja. Nosta tuulihatun päälle keksi. Paista 175 asteessa noin 22–25 minuuttia. Älä avaa uuni kesken paiston. 

KINUSKITAHNA: Keitä kuohukermaa ja fariinisokeria noin 5 minuuttia. Ota pois liedeltä ja lisää voi kuutioina sekä ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä. Laita reilu puolet kinuskitahnasta pursotuspussiin ja jätä vajaa puolet sivuun kinuskikreemiä varten. 

SITRUUNAKEKSIT: Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Ota pieni osa taikinasta erikseen ja värjää se violetilla elintarvikevärillä. Värjää suurempi osa taikinasta keltaisella elintarvikevärillä. Laita taikinat hetkeksi pakastimeen. Kauli taikinat leivinpaperin välissä noin 3 millimetrin paksuisiksi levyiksi. Ota pyöreällä 4 cm:n stanssilla keksejä, keltaisesta taikinasta 10 kappaletta ja violetista kaksi kappaletta. Paista 175 asteisessa uunissa muutama minuutti. Laita sitten uuni pois päältä ja paista keksejä jälkilämmöllä vielä reilu viisi minuuttia. Jäähdytä. Piirrä jäähtyneisiin kekseihin elintarviketusseilla emojit.

PERSIKKAMOUSSE:  Vaahdota vispikerma. Kuori persikat ja poista kivi. Soseuta persikat sauvasekoittimella. Lisää soseen
joukkoon mascarpone ja vaniljasokeri. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Laita pursotuspussiin.
 

KINUSKIKREEMI: Vatkaa voi ja vanilja-aromi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri kahdessa osassa ja vatkaa kreemiä voimakkaasti. Lisää mascarpone samalla vatkaten. Lisää lopuksi suola ja kinuskitahna. Vatkaa kunnes kreemi on kuohkeaa ja samettista. Laita pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
Leivosten täyttäminen ja viimeistely. Tee veitsellä leivoksen päälle pieni viilto. Pursota pohjalle kinuskitahnaa ja sitten persikkamoussea leivoksen pintaan asti. Pursota päälle kinuskikreemiä ja laita kreemin päälle emojikeksi. 

VINKKI: Älä avaa uunin luukkua ennen kuin tuulihatut ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi. Paistoaika voi  aihdella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Överisti vähä kaikkee -överidonitsit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Elegantisti överiä, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Kinuskin ja lakritsin donitsisinfonia, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Hilpeähköt appelsiini-suklaakuppikakut, EveliinaKoko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, Kati
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti