Koko Suomi leipoo: Glamour-suklaakakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_8_BEAUTYSHOTS_TAIDONNAYTE_KAHDEN_SUKLAAN_KAKKU_ANNE_JA_LINNEA_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa suklaa näyttelee suurta osaa.

Kakkupohja

  • 300 g sokeria
  • 440 g Sunnuntai Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl piimää
  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl rapsiöljyä
  • 150 g rubysuklaata rouheena

Täyte (1)

  • 1 dl Flora Kuohu 38%
  • 50 g Ruby suklaata
  • 0,25 dl sokeria (ei pakollinen)
  • 100 g valkosuklaata paahdettuna
  • 150 g tuoreita vadelmia

Täyte (2)

  • 1 dl vispikermaa
  • 70 g maitosuklaata
  • 50 g mustaherukkaa

Kostutus

  • 1 dl täysmaitoa

Valkosuklaakreemi

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 350 g voita
  • 120 g Rubysuklaata

Suklaakoriste

  • 200 g + 200 g temperoitua maitosuklaata
  • 200 g temperoitua valkosuklaata

Koristeluun

  • Lehtikultaa
  • Kultaista Luster Dusteria

Valmistusohje

TOIMI NÄIN: Valmista pohjat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa kolme PME-kakkuvuokaa leivinpaperilla. Rouhi ruby. Sekoita kuivat aineet kevyesti yleiskoneessa. Lisää piimä, vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lopuksi kääntele nuolijalla suklaarouhe joukkoon. Paista uunin alatasolla 30-40 min tai kunnes tikku tulee puhtaana ulos. Jäähdytä.

Temperoi koristeluun tuleva valkosuklaa 26 asteeseen. Rouhi koko valkosuklaamäärä pieneksi rouheeksi ja ota siitä 40 g ja siirrä mikrotusta kestävään muovikulhoon. Mikrota rouhetta niin, että se juuri ja juuri sulaa. Valkosuklaan temperointi on haastavaa, joten pyri olemaan tarkka, ettet ylikuumenna tai polta suklaata. Siirrä sulatettu suklaa lasikulhoon ja lisää mikrottamattomat suklaarouheet joukkoon. Sekoita sauvasekoittimella ja varo, ettei sekoittimen pää tule pinnan yläpuolelle. Jos lämpötila on korkea, pidä lasikulho jokin pakasteen päälle ja sekoita massa tasaiseksi, niin, että sen lämpötila on noin 26 astetta. Jos lämpötilä on edelleen liian korkea, lisää sulattamatonta suklaarouhetta tai leviät seosta kulhon reunoille jäähtymään. Levitä osa temperoidusta suklaasta leivinpaperin päälle ja tasoita. Voit myös ravistaa leivinpaperia saadaksesi pinnasta mahdollisimman tasaisen. Siirrä leivinpaperi esimerkiksi korkeajalkaisen lasin päälle niin, että suklaasta muodostuu kulho. Siirrä jääkaappiin jäähtymään. Suklaata jää yli, sillä pientä määrää valkosuklaata on haastava temperoida. Voit halutessasi tehdä ylimääräisestä suklaasta muita koristeita kakun päälle. Temperoi maito- ja valkosuklaa. Aseta leivinpaperi ruttuun ja valuta suklaat päälle. Jäähdytä.

Paahda valkosuklaa paloina 175 asteisessa uunissa 5-8 min. Rouhi paahdettu suklaa.

Valmista täyte. Paloittele rubysuklaa ja sulata mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulanut suklaa. Voit halutessasi lisätä myös hieman sokeria. Siirry heti täyttämään kakku, kun täyte on valmis. Valmista toinen täyte. Vispaa kerma ja lisää sulatettu suklaa.

Täytä kakku. Leikkaa jäähtyneistä pohjista ”hatut” pois. Aseta tasaiselle alustalle ensimmäinen pohja ja kostuta se maidolla. Lisää päälle rubytäytettä ja upota siihen vadelmia mahdollisimman paljon, mutta ilman, että täyte tursuaa yli reunojen. Ripottele päälle paahdettua valkosuklaata. Aseta kevyesti toinen pohja täytteen päälle ja lisää ympärille reunakalvo. Kiinnitä teipillä. Paina nyt toinen pohja tiukemmin vasten täytettä. Täytä toinen kerros ja lisää viimeinen pohja. Muista kostuttaa myös päällimmäinen pohja. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Valmista kreemi. Sulata valkosuklaa ja jätä jäähtymään. Lisää huoneenlämpöiseen voihin tomusokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää vanilja. Kaada valkosuklaa joukkoon ja sekoita yleiskoneella muutama minuutti. Siirrä kreemi pursotinpusseihin (2 kpl) ja leikkaa niitä päät pois.

Kreemaa kakku. Ota reunakalvot pois jäähtyneen kakun ympäriltä. Pursota kreemiä alareunasta alkaen reilusti kakun sivuille jokaiseen kohtaan. Pursota lopuksi kreemiä kakun päälle. Tasoita kreemi kakun päältä spatulalla. Lastalla käyttäen apuna pyörivää alustaa tasoita kakun reunat ja siirrä jääkaappiin kohmettumaan 15-20 minuutiksi.

Ota kakku jääkaapista ja viimeistele reunat. Asettele pinnalle halutessasi lehtikultaa ja kultaista koristejauhetta. Irrota suklaakoriste leivinpaperista ja siirrä kakun päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!