1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Aseta kakkupohjaan tulevat kananmunat lämpimään vesihauteeseen. Valmistele kakkuun tarvittavat irtopohjavuoat: 1 kpl 16 cm vuoka ja 1 kpl 20 cm vuoka. Päällystä pohjat leivinpaperilla ja voitele vuoat seuraavalla seoksella: 3 rkl huoneenlämpöistä voita + 1 rkl vehnäjauhoa.
2. Valmista kakkupohjataikina: sekoita keskenään vehnäjauhot ja maissitärkkelys. Siivilöi. Sulata voi miedolla lämmöllä ja jätä jäähtymään. Yhdistä taikinakulhossa lämmittämäsi kananmunat ja sokeri. Vaahdota munia ja sokeria yleiskoneen vispilällä täydellä teholla, kunnes seos jättää vispilää nostettaessa jälkeensä taikinanauhan (ribbon stage). Kääntele neljäsosa munavaahdosta varovasti voisulan joukkoon. Lisää sitruunankuori. Kääntele voi-vaahtoseos takaisin lopun munavaahdon joukkoon.
3. Siivilöi 1/3 jauhoseoksesta munavaahdon joukkoon ja kääntele hellästi mutta nopeasti yhteen. Toista loput kolmasosat, kunnes kaikki jauho on sekoitettu taikinaan. Huom: se miten sekoitat taikinan, vaikuttaa ratkaisevasti kakkupohjan onnistumiseen. Ole hellä mulla tehokas. Jaa valmis taikina 16 ja 20 cm irtopohjavuokiin niin, että taikinoiden yläpinta on samassa tasossa.
4. Paista kakkupohjia uunin keskiosassa noin 17 minuuttia, tai kunnes puiseen testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Poista pohjat uunista ja jätä jäähtymään.
5. Valmista mousseline -täyte: vuoraa laakea vati tai pannu muovikelmulla. Tarkista, että vati mahtuu pakastimeesi. Mittaa täysmaito teräskattilaan. Siirrä maidosta syrjään 2 desilitraa. Lisää kattilaan ensimmäinen erä sokeria (115 g) sekä neljän vaniljatangon siemenet ja ranka. Sekoita vispilällä ja lämmitä hellalla puolella lämmöllä. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maissitärkkelys ja vehnäjauhot, sekä toinen erä sokeria (115 g). Vispaa joukkoon syrjään laittamasi 2 dl maitoa. Vispaa joukkoon keltuaiset sekä kirschwasser.
6. Lämmitä vaniljamaito kiehumispisteeseen ja siirrä pois hellalta. Poista maidosta vaniljatankojen rangat. Vispaa puolet kuumasta maidosta keltuaisseokseen. Vispaa keltuaisseos takaisin kattilaan lopun vaniljamaidon joukkoon. Jatka seoksen lämmittämistä puolella teholla koko ajan vispaten. Kun tunnet, että seos alkaa saostua ja tuntua hiukan tahmealta kattilan pohjasta, poista kattila liedeltä ja vispaa vauhdikkaasti noin 30 sekuntia kypsentääksesi keltuaiset tasaisesti. Palauta seos hellalle ja lämmitä kiehumispisteeseen. Kun kreemi alkaa kiehua, keitä sitä 1 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Siirrä kasari pois hellalta ja kaavi kreemi kelmulla vuoraamaasi laakeaan vatiin / pannuun. Aseta kreemin pinnalle muovikelmu ja siirrä vati pakastimeen n. 15-30 minuutiksi, kunnes kreemi on viilentynyt. Siirrä vaniljakreemi tämän jälkeen jääkaappiin.